Τα πρώτα χιόνια έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» όπου και από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονίζει στα βόρεια του νομού Αττικής. 

Ειδικότερα, μαζί με τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία, έφερε και προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, καθώς λόγω της χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής.

Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.



Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιεί το Forecast Weather Greece, αυτήν την ώρα χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Πάρνηθα, Παρνασσό και Στενή Ευβοίας.

















Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω τη χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τέρμα της οδού Φυλής στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώ και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Δείτε φωτογραφίες


















«Το έστρωσε» και στη Λάρισα

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο onlarissa, χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού, με τη θερμοκρασία στο χωριό Λιβάδι να φτάνει τους -4 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, χιόνι έπεσε και στα ορεινά του Κισσάβου τόσο στο χωριό Σπηλιά όσο και στη Μελιβοία του δήμου Αγιάς.



Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Κάρμελ», σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα φέρει νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.




Όμορφες εικόνες από την Εύβοια

Σε εξέλιξη είναι στη χώρα η κακοκαιρία «Κάρμελ» με χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει σε Αττική, Λάρισα και Λαμία, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση του forecastweather στο Facebook, χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αγόριανη, Σέτα Ευβοίας και Στενή Ευβοίας.

Χιονισμένο το χωριό Σέττα Ευβοίας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το tvstar, χιονίζει και στη βόρεια Εύβοια ενώ το οδικό δίκτυο Χαλκίδας – Αιδηψού είναι καθαρό με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε εικόνες 







Στα λευκά η Αρναία Χαλκιδικής

Στα λευκά ντύθηκε και η Αρναία Χαλκιδιής από το βράδυ του Σαββάτου, ως επόμενο της κακοκαιρίας «Κάρμελ» που πλήττει τη χώρα, με έντονο κρύο και χιονοπτώσεις ανά τόπους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του halkidikinews.gr, χιόνι έπεσε κατά τόπους, κατά τη διάρκεια της νύκτας, στη Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εικόνες του Στ. Ρήγα και του Σ. Καραστεργίου από την Αρναία Χαλκιδικής, δείχνουν τις σκεπές των σπιτιών πασπαλισμένες με χιόνι.

Δείτε φωτογραφίες