Η κακοκαιρία Κάρμελ έντυσε στα λευκά τη χώρα και έσπειρε τσουχτερό κρύο.

Από νωρίς το πρωί έκλεισε η λεωφόρος Διονύσου από τον Άγιο Πέτρο προς την περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω χιονόπτωσης. Το πρωί  έκλεισε και η λεωφόρος Πάρνηθος σε χαμηλό ύψος και οι οδηγοί δεν μπορούν να κατευθυνθούν προς το βουνό, είτε έχουν αλυσίδες είτε δεν έχουν.

Επιπλέον, οι οδηγοί θα πρέπει να εξοπλιστούν με αλυσίδες προκειμένου να κινηθούν στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών.

5462864
5462877
5462879
5462883
5462932
5462933


Στα λευκά η χώρα

Τα Χάνια Πηλίου ντύθηκαν στα κατάλευκα από το χιόνι, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -6 βαθμούς Κελσίου. Παρά τις τσουχτερές θερμοκρασίες, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν να απολαύσουν και να παίξουν στο χιόνι.

Στα Καλάβρυτα οι χιονοτπτώσεις ήταν αρκετές, με τα εκχιονιστικά να δίνουν μάχη τη νύχτα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Από τον χιονιά δεν γλίτωσε και η Αττική, με τα Βίλια να ντύνονται στα λευκά. Οι δρόμοι είναι καθαροί με τη συνδρομή των μηχανημάτων της Περιφέρειας, ενώ ο δρόμος προς το Πόρτο Γερμενό είναι ανοιχτός.







«Άσπρη μέρα» στην Κρήτη

Γεμάτες χιόνι είναι και οι εικόνες που έρχονται από την Κρήτη, όπου η κακοκαιρία άφησε το αποτύπωμά της.









(φωτογραφίες:ekriti)




Στα λευκά η Αττική και η Λάρισα

Για τα καλά έχει μπει η κακοκαιρία «Κάρμελ» στη χώρα, καθώς μετά την Αττική και τα ορεινά που το «έστρωσε» σε αρκετές περιοχές όπως τα Βίλια, τα ορεινά του νομού Λάρισας να ντύνονται στα λευκά.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο onlarissa, χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού, με τη θερμοκρασία στο χωριό Λιβάδι να φτάνει τους -4 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, χιόνι έπεσε και στα ορεινά του Κισσάβου τόσο στο χωριό Σπηλιά όσο και στη Μελιβοία του δήμου Αγιάς.



Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Κάρμελ», σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα φέρει νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.




Τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει σε Αττική, Λάρισα και Λαμία, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση του forecastweather στο Facebook, χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αγόριανη, Σέτα Ευβοίας και Στενή Ευβοίας.

Χιονισμένα και στα ορεινά της Εύβοιας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το tvstar, χιονίζει και στη βόρεια Εύβοια ενώ το οδικό δίκτυο Χαλκίδας – Αιδηψού είναι καθαρό με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.










Στα λευκά ντύθηκε και η Αρναία Χαλκιδιής από το βράδυ του Σαββάτου, ως επόμενο της κακοκαιρίας «Κάρμελ» που πλήττει τη χώρα, με έντονο κρύο και χιονοπτώσεις ανά τόπους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του halkidikinews.gr, χιόνι έπεσε κατά τόπους, κατά τη διάρκεια της νύκτας, στη Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εικόνες του Στ. Ρήγα και του Σ. Καραστεργίου από την Αρναία Χαλκιδικής, δείχνουν τις σκεπές των σπιτιών πασπαλισμένες με χιόνι.

Δείτε φωτογραφίες






Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων, ενώ παράλληλα καθ’ όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.



Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι’ αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου.

Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.