Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά, εξαιτίας της επέλασης του κοροναϊού.

Μάλιστα, στα Ιωάννινα, οι πιστοί θα κάνουν Χριστούγεννα με διπλές Θείες Λειτουργίες και τηλεφωνικά ραντεβού.

Αυτό αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το imioanninon.gr, στο κάλεσμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τους υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητη τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων μέσα στις εκκλησίες.

Παρακινεί δε τους πιστούς που μπορεί να αισθανθούν κάποια αδιαθεσία ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμείνουν στους σπίτι τους.

«Εν όψει των αγίων ημερών της Γεννήσεως του Κυρίου μας, κατά τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών με αντιστοιχία ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιεράρχη, η οποία αναρτήθηκε και στο site της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Καλεί επίσης τους πιστούς «να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς που συνήθως εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς µε τους υπευθύνους των Ιερών Ναών, ώστε να εξασφαλίσουν σε ποια ακολουθία μπορούν να συμμετάσχουν».

Τέλος, τονίζει πως για όλους όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν θα υπάρχει στο τέλος κάθε ακολουθίας Θεία Κοινωνία στα σημεία εξόδου ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού, ενώ το αντίδωρο θα διανέμεται στην έξοδο των ναών συσκευασμένο ώστε οι πιστοί να το παίρνουν μόνοι τους.

«Όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.