Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον 20χρονο και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 69χρονου ξενοδόχου πριν από περίπου ένα χρόνο στη Σαντορίνη.

Ο νεαρός φέρεται να είχε καβγαδίσει με τον ηλικιωμένο για τα μεροκάματάτου, ύψους 200 ευρώ. Πάνω στην αντιπαράθεση ο 20χρονος χτύπησε άγρια και άφησε αναίσθητο τον 69χρονο. Στη συνέχεια του πέταξε βότκα και τον έκαψε.

Μετά τη δολοφονία ο 20χρονος πήγε στην Καλντέρα και πέταξε τα ρούχα του, τα οποία είχαν αίματα του θύματος. Μετά μετέβη σε σπίτι φίλων του, άλλαξε ρούχα και έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία.

Ωστόσο οι κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν όταν επέστρεψε στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να πάρει ένα αντικείμενο, που έφερε τα ίχνη του.

Από την πλευρά του, ο 20χρονος επιμένει ότι η δολοφονία ήταν ένα ατύχημα και αναμένεται να ζητήσει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από Εφετείο.

«Ήταν ένα ατύχημα. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Θύμωσα, γιατί δεν μου έδινε τα χρήματά μου και πάνω στον τσακωμό, θόλωσα, τον έσπρωξα και χτύπησε, πέφτοντας, στο κεφάλι», είπε στον ΑΝΤ1 ο 20χρονος.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, είδε αναίσθητο τον 69χρονο και αποφάσισε να τον κάψει προκειμένου να μη συλληφθεί. «Δεν ήξερα αν ήταν ζωντανός ή όχι. Φοβήθηκα μη με πιάσουν και έκανα ό,τι έκανα.

Ήταν ατύχημα και ελπίζω να αποδειχθεί στο Εφετείο», ανέφερε ο 20χρονος. Να σημειωθεί ότι ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως ο 69χρονος να παρέμενε στη ζωή εάν ο νεαρός δεν του είχε βάλει φωτιά.

*Δημοσιεύτηκε στην OnTime