Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες στο παζάρι για τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου. Ρομπότ μπήκε σε εορταστική διάθεση και στόλισαν το δέντρο του ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti, η βραβευμένη για τα επιτεύγματά της ομάδα ρομποτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπηστιμίου ξεχωρίζει και πάλι για το έργο της.

Το ΕΛΜΕΠΑ στο παζάρι που διοργάνωσε φιλοδοξεί να συγκεντρώσει χρήματα για να κατασκευαστεί και τοποθετηθεί ένας ακόμη οικίσκος στο Αρκαλοχώρι.

Φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι κι εθελοντές, έστησαν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι, με τη συμβολή του δήμου και της Περιφέρειας, στην ενετική Λότζια, έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορέσει να συμβάλει στην ενίσχυση του σκοπού.

«Όλη η κοινωνία, όλοι οι πολίτες στην Κρήτη, στο Ηράκλειο πρέπει να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στο Αρκαλοχώρι, που έχασαν τα σπίτια και τις δουλειές τους και χρειάζονται αυτή τη στιγμή την έμπρακτη στήριξή μας», αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Κατσαράκης.

Οι φίλοι της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτότυπο σύστημα της Λέσχης Ρομποτικής και του Εργαστηρίου Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ, που στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ως είθισται λόγω των ημερών.

Στο Aίθριο του Δημαρχείου εκτέθηκαν προς πώληση ειδών, το σύνολο των οποίων θα φέρει το λογότυπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπως στυλό, κούπες και είδη ρουχισμού.

Το σύνολο των εισπράξεων από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα κατατεθεί στον λογαριασμό που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΑΔΙΠ) για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο