Θύλακες αναβίωσης παραστρατιωτικών και παρακρατικών οργανώσεων, στα πρότυπα της μεταπολεμικής περιόδου, εντοπίζουν οι Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Αττική και λιγότερο στην Πελοπόννησο, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους σε 20-25 άτομα, τα οποία μετακινούνται ανά την επικράτεια, με στόχο τη συγκρότηση ομάδων αντιεμβολιαστών.

Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί νέους και υφιστάμενους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου δύο κύριες οργανώσεις, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι «Αυτόχθονες Έλληνες», διακινούν προπαγανδιστικό υλικό, ενώ αναζητούνται και ίχνη γκρουπαρισμένων τηλεφωνικών επαφών στην εφαρμογή Telegram. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, «κατάφερε να χαρτογραφήσει το πεδίο» και αναζητεί τις πηγές χρηματοδότησής τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για οργανωμένα σχέδια, που απαιτούν πόρους για τη νομική υπεράσπιση των εμπλεκομένων, τη διαφυγή, την κίνηση και τη συντήρηση των πυρήνων τους. Τα κύρια πρόσωπα προέρχονται από τον κύκλο του Αρτέμη Σώρρα και ταυτοποιήθηκαν από συγκεντρώσεις του κόμματός του το καλοκαίρι του 2015 στην είσοδο του Ηρωδείου, το 2017 στο Εφετείο Πατρών και το 2018 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι, πρώην στρατιωτικοί ή αστυνομικοί, που συμμετέχουν σε ακροδεξιές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Κοζάνης, όπως ο «Ιερός Λόχος», η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή», ο «Δούρειος Ίππος», ο «Μαύρος Κρίνος» κ.λπ

25 άτομα περίπου, τα οποία μετακινούνται ανά την επικράτεια, με στόχο τη συγκρότηση γκρουπ αρνητών, μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών

Τα δίκτυα και οι επαφές

Από τις έως τώρα έρευνες σε συλληφθέντες των «θεματοφυλάκων» σε Ξάνθη, Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Πάτρα έχουν προκύψει επαφές τους με Πορτογάλους, Γερμανούς και με ανθρώπους που ήταν παλαιότερα σε επαφή με τον ομογενή ιατρό Μ. Λαμπράκη, άλλοτε συνοδοιπόρο του Σώρρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση στις ΗΠΑ για τη διάθεση του πολύ ισχυρού φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone). Πιστεύεται ότι πρόκειται για παρεμφερές δίκτυο ανθρώπων, που σήμερα προσπαθεί να ρίξει στην αγορά πόσιμη χλωρίνη με την ονομασία «MMS, Miracle Mineral Solution», ως αντίδοτο πλήθους ασθενειών, του κοροναϊού συμπεριλαμβανομένου. Η προώθηση τέτοιων σκευασμάτων γίνεται από αποκαλούμενους «συμβούλους ολιστικής υγείας» στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία, όπου και η έδρα ή το παράρτημα της προμηθεύτριας εταιρείας.

Σε ένα αντίστοιχο «παιχνίδι», το οποίο βέβαια κοστίζει από 500 έως 850 ευρώ, αναλόγως του μηχανήματος που θα επιλέξει να αγοράσει κανείς, έχουν μπει και αρκετοί ημεδαποί και αλλοδαποί «θεραπευτές βιοσυντονισμού». Τα πρώτα «ιατρεία» ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2002 στους Αμπελοκήπους και στο Χαλάνδρι και πλέον έχουν αναπτυχθεί σε 130 σημεία στην Αθήνα και σε περίπου 200 σε άλλες πόλεις. Ο «Ρώσος», ένα εντελώς αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ιατρικής κοινότητας, θεωρείται «ενορχηστρωτής» της εξάπλωσης των «βιοσυντονιστών», έχοντας μάλιστα στο πελατολόγιό τους περισσότερους ανεμβολίαστους καλλιτέχνες. Προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και κατά το παρελθόν τα ταξίδια του στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή είχαν απασχολήσει την ΕΥΠ, καθώς ελεγχόταν για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων και «μεταφορές» πληροφοριών που αντλούσε από την υψηλή πελατεία του.

130 σημεία υπάρχουν στην Αθήνα με «ιατρεία» και θεραπευτές βιοσυντονισμού και περίπου 200 σε άλλες πόλεις

Τι εξετάζουν οι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι

Υπηρεσιακοί αξιωματούχοι με βαθιά γνώση της παρασιτικής ρίζας εστιάζουν στη δομή τριών παλαιών ομάδων της δεκαετίας του 1960: α) της «Ναζιστικής Οργάνωσης Αθηνών», που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι διατηρούσε τροφοδότες λογαριασμούς από την αμερικανική «Κου Κλουξ Κλαν» στο όνομα ενός Τεξανού στρατιωτικού, β) της εκ Θεσσαλονίκης «Πανελλήνιας Χριστιανικής και Εθνικής Άμυνας “Εν Τούτω Νίκα”», η οποία επί 20 χρόνια εξασφάλιζε κρατικά κονδύλια με τη μεσολάβηση εκκλησιαστικών πα ραγόντων και γ) των «Μαχητών Δυτικής Γερμανίας - Η Μαύρη Χειρ», που αποτελείτο από «εθνικόφρονες μετανάστες» και στη διάρκεια της δικτατορίας μετέφεραν χρήματα ναζιστών Γερμανών, αγοράζοντας μεγάλες εκτάσεις στη Δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Εκτιμούν ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση, αφού σε έρευνες σε σπίτια ακροδεξιών και μελών των αντιεμβολιαστών βρέθηκε αρχειακό υλικό των Λογγίνου Παξινόπουλου, Χρ. Παπαδάκη, Γ. Διαμαντόπουλου, Ν. Κοσίντα και άλλων «διαφωτιστών» εκείνης της σκοτεινής εποχής.

Ιδίως οι σχέσεις των ντόπιων «ψεκασμένων» και των παραθρησκευτικών με εθνικιστές στη Λειψία, τη Νυρεμβέργη, τη Δρέσδη και το Βερολίνο απασχολούν τις Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα οι «σύνδεσμοί» τους.

Ποια είναι τα κατηγορητήρια

«Θέλω να πω στους πολίτες ότι η Αστυνομία και γενικώς οι κρατικές Αρχές έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει... Υπάρχουν πυρήνες σε όλη τη χώρα, κυρίως στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αναδειχθούν και άλλες πτυχές της δράσης όλων όσοι οργανωμένα παρακινούν τους πολίτες σε απείθεια, θέτοντάς τους σε κίνδυνο ζωής. Εκπρόσωποι του νομικού κόσμου υπογραμμίζουν ότι έχουν «δέσει» αρκετές κατηγορίες εις βάρος τους, όπως της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης των μέτρων για τις μολυσματικές ασθένειες και της διατάραξης της λειτουργίας του Δημοσίου, αφού όλες οι έως τώρα ενέργειές τους σχετίζονται με συναφή ζητήματα. Κατά τις ίδιες αναφορές, επίσης, πέραν των αφανών χρηματοδοτών, μένει να αποδειχθεί η «ευθεία συναλλαγή» των επιτηδείων με τα θύματά τους όσον αφορά την πώληση «ομοιοπαθητικών» προϊόντων, «βοτάνων» και «μαντζουνιών», όπως στην Αράχωβα και τη Νάξο με τη Βρετανίδα «υπουργό Θεραπειών», επίσης συνεργάτιδα του Σώρρα, η οποία ζητούσε και εξασφάλιζε ιδιωτικές χορηγίες για τη στήριξη της προσπάθειάς της. Η συγκεκριμένη καταδικάστηκε προ ημερών σε ποινή 14 μηνών για αξιόποινες πράξεις, εμφανισθείσα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς με τήβεννο, ως μέλος της «Παγκόσμιας Εκκλησίας της Ζωής». Πρόκειται για συνήθη πρακτική των περισσότερων από όσους συλλαμβάνονται, καθώς επιδιώκουν ψυχιατρική εξέταση, για να τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο και να διαφύγουν.

Επικίνδυνη θεωρία

Οι γνωστοί στους κόλπους των συνωμοσιολόγων ως «Επταδοσίτες» θεωρούνται και είναι οι πιο επικίνδυνοι οπαδοί των θεωριών για τον κοροναϊό, έχοντας κυριολεκτικώς αυτοκτονικές τάσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της 51χρονης από τον Βόλο, που κατέληξε στις 14 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης αρνούμενη έως την τελευταία στιγμή να λάβει επείγουσα θεραπεία. Η Αστυνομία παρακολουθούσε τις αναρτήσεις της στο Facebook, όπου έγραφε ότι οι εμβολιασμένοι στο άμεσο μέλλον θα κατευθύνονται από άγνωστες δυνάμεις και ότι το αίμα των ανεμβολίαστων θα «πουλιέται χρυσάφι». Παρουσίαζε δε το «Ευαγγέλιο των Επταδοσιτών», το οποίο είναι το εξής: «Η 1η και 2η δόση εμβολίου αφορούν τον εντοπισμό, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν το εμβολιασμένο άτομο. Η 3η και 4η είναι του συντονισμού, ώστε να συντονιστεί το άτομο σε κάποια συχνότητα. Προς τούτο, θα βοηθήσει η συχνότητα 5G. Η 5η και 6η είναι της κατεύθυνσης. Καθοδηγεί το άτομο σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως τα συναισθήματα οργής, θλίψης κ.λπ. Η 7η ως τελευταία είναι που αλλάζει το DNA του ανθρώπου. Οι δόσεις των εμβολίων είναι 7, όσα και τα Μυστήρια (σ.σ.: Χρίσμα, Θεία Ευχαριστία, Ιεροσύνη, Μετάνοια, Ευχέλαιο, Γάμος) της Εκκλησίας μας. Κι αυτό τυχαίο; Δεν νομίζω...».