Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2021, στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε το κεντρικό πρόσωπο στα βραβεία ΠΣΑΤ, στα οποία αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού για το 2021. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε να δώσει το βραβείο στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς, με την ίδια να μην κρύβει τη συγκίνηση που ένιωθε. Βουρκωμένη, μίλησε για τα όσα είχε πει ο αρχηγός της Εθνικής τότε στο Τόκιο, Γιάννης Φουντούλης.

Αφού πρώτα πήρε τον λόγο ο Θοδωρής Βλάχος, προκειμένου να μιλήσει εκ μέρους της ομάδας, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία είπε: «Και οι τρεις ομάδες μάς έκαναν υπερήφανους, αυτά όμως τα παιδιά έτυχε να παρακολουθήσω αγώνα με τον αγώνα. Είχα ένα προαίσθημα, φαινόντουσαν, πήγαιναν καλά σε όλη την πορεία και θριάμβευσαν. Αυτό όμως που με συγκίνησε διπλά και με έκανε διπλά περήφανη είναι το ήθος τους».

Και συνέχισε: «Γιατί όταν ο αρχηγός τους εκείνο το βράδυ είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι ντρέπονται για τη χαρά τους (που κατέκτησαν το μετάλλιο εν μέσω πυρκαγιών στη χώρα), ομολογώ ότι τότε έκλαψα. Και είμαι διπλά συγκινημένη για τη βράβευσή τους». Σε εκείνο το σημείο βούρκωσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2021 στη «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ. Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέσα στο 2021 στους ημιτελικούς σε δύο τουρνουά Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός και US Open), ενώ «σκαρφάλωσε» στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 26χρονη αθλήτρια του τένις επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Άννας Ντουντουνάκη και της Κατερίνας Στεφανίδη.

Ακόμη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ ήταν και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής για το 2021 στη «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ. Ο «Greek Freak» επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του Στέφανου Ντούσκου και του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο Θοδωρής Βλάχος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής. Απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο επειδή οδήγησε την Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του Χάρη Παυλίδη και του Γιώργου Πομάσκι.

Τέλος, βραβείο παρέλαβε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την προσφορά του στις επόμενες γενιές του ελληνικού μπάσκετ, αφού συμμετέχει σε πρόγραμμα μαζί με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 19.000 παιδιά.

5469941
5469943
5469931
5469970
5469965
5470132
5469806
5469807
5469824