Αντιγραφο_του_Ανωνυμο__1_
Ελλάδα

Ώρες αγωνίας για 30χρονο στον Βόλο: Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με... ταξί επειδή δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο

Απίστευτη περιπέτεια

Ώρες αγωνίας έζησαν τη Δευτέρα ένας 30χρονος και η οικογένειά του στον Βόλο. Ο άνδρας πήγε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με έντονους πόνους στο στήθος .

Επειδή όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε εκδήλωση εμφράγματος, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Βόλου. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr.

Έτσι, ενημερώθηκε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου. Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διακομιδή του με τοπικό ταξί.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε από τον Βόλο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Λίγο πριν τα Χάνια ο νεαρός παρελήφθη από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε διασώστες. Κάποιες μέρες τον μήνα οι διακομιδές γίνονται με τη συνδρομή του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Στην πρωτοβάθμια δομή που καλύπτει τις ανάγκες όλου του Ανατολικού Πηλίου απασχολούνται τρεις διασώστες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος. Υπό αυτές τις συνθήκες ρεπό και άδειες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, ενώ αρκετές φορές όταν προκύπτουν ανάγκες οι διασώστες εργάζονται και πέραν του οκταώρου.

Οι διακομιδές ουσιαστικά γίνονται με ένα ασθενοφόρο, καθώς το δεύτερο παρουσιάζει συχνά μηχανική βλάβη.