Εντατικά δούλευαν ακόμα και το τριήμερο των Χριστουγέννων το προσωπικό και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιώντας πλήθος αποστολών αεροδιακομιδών και ερεύνης – διασώσεως το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά το τριήμερο των Χριστουγέννων έξι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, μεταφέρθηκαν από νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων χάρη στο προσωπικό και τα πτητικά μέσα της Π.Α..

  • Ένα αεροσκάφος Beechcraft King Air-350C του Σμήνους ΕΚΑΒ της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ/Σ-ΕΚΑΒ) μετέφερε δύο ασθενείς (ένα παιδί) από την Κω στη Ρόδο και από τη Ρόδο στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.
  • Ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της 358 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (358 ΜΕΔ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Σκόπελο στο Βόλο.
  • Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
  • Ένα αεροσκάφος Beechcraft King Air-350C της 356 ΜΤΜ/Σ-ΕΚΑΒ μετέφερε 2 ασθενείς από την Ικαρία και τη Σάμο στην Ελευσίνα.
Συνολικώς, σε 4 αποστολές συμπληρώθηκαν 8,4 ώρες πτήσεως.

Την ίδια χρονική περίοδο, δηλ.τα τριήμερο των Χριστουγέννων, ελικόπτερα Super Puma της 384 ΜΕΔ και αεροσκάφη Canadair CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) και C-130H Hercules της 356 ΜΤΜ, πραγματοποίησαν 4 αποστολές ερεύνης και διασώσεως, συμπληρώνοντας 15,4 ώρες πτήσεως σε αυτές, βόρεια της Πάρου για το ιστιοφόρο με περίπου 80 παράνομους μετανάστες που ανατράπηκε νύχτα στην περιοχή και για έναν αγνοούμενο άνδρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους.