Αναστάτωση επικρατεί στη χώρα μετά την έκρηξη των μολύνσεων του κοροναϊού τα τελευταία δύο 24ωρα. Έτσι, ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο LIVE NEWS, για τα νέα μέτρα.

«Αυτά τα μέτρα που θεσπίστηκαν, είναι το κόστος που ως κοινωνία πρέπει να πληρώσουμε, διότι ένα κομμάτι, όχι πλειοψηφικό, αλλά μειοψηφικό και σημαντικό της ελληνικής κοινωνίας αρνείται να κάνει το σωστό βήμα και το μοναδικό βήμα που θα μας βγάλει από αυτό το πάρα πολύ δύσκολο σενάριο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, την πανδημία», ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Και συνέχισε: «Δεν εμβολιάζονται κάποιοι συνάνθρωποί μας, και όλα αυτά γίνονται γιατί αυτοί οι άνθρωποι προκαλέσουν την μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, θα προκαλέσουν ασφυξία στο σύστημα και από αυτή την ασφυξία πρέπει να προστατευτούμε όλοι μας».

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αγανάκτηση, δικαιολογημένα, σε ανθρώπους οι οποίοι είναι και τριπλά εμβολιασμένοι, και δεν μπορούν να δουλέψουν. Αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει την κοινωνία να αξιώσει από την κυβέρνηση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό καθολικά, ακόμα και στα παιδιά, κανένα παιδί δεν πρέπει να λείπει από την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, χωρίς μπουζούκια μπορούμε να ζούμε, χωρίς μόρφωση δε μπορούμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Πρέπει αντί να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στο θάνατο, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή», κατέληξε στις δηλώσεις του.