Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση ομηρίας μιας νεαρής γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας την Πρωτοχρονιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο 34χρονοςΑιγύπτιος, που συνελήφθη μετά από επιχέιρηση των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O», ξυλοκόπησε σε ζωντανή σύνδεση την πρώην σύντροφό του, βουλγαρικής υπηκοότητας, ενώ απειλούσε τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο διαμέρισμα, λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα να χάσω εγώ, θα πάω στον Αλλάχ. Θα μας ανατινάξω όλους!».

«Όταν τη σκοτώσω θα με δείτε να κρατάω το κεφάλι της στο χέρι μου»


Όπως αναφέρει το «L&O» ο δράστης ούρλιαζε κατά τη διάρκεια της ομηρίας, «δεν την έχω σκοτώσει ακόμη, όταν τη σκοτώσω θα με δείτε να κρατάω το κεφάλι της στο χέρι μου. Εγώ είμαι άντρας».

Η αδερφή του θύματος έκλαιγε λέγοντας πως ο απαγωγέας έχει αναρτήσει στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook βίντεο live, όπου φαίνεται να ξυλοκοπεί την αδερφή της. Τότε, με τους αστυνομικούς να την καθησυχάζουν, τους είπε ότι πιθανόν αναγνώρισε το χώρο της ομηρίας από το βίντεο και ότι πρόκειται για ένα διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Αλκιβιάδου.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ έφτασαν έξω από το διαμέρισμα, όπου άκουσαν έντονους θορύβους, φωνές και μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Όταν έσπασαν την πόρτα τον είδαν σε έξαλλη κατάσταση πάνω από μια φιάλη υγραερίου να ουρλιάζει πως θα ανατινάξει όλη την πολυκατοικία, κρατώντας έναν αναπτήρα.




«Ό,τι θέλω θα κάνω, γυναίκα είναι»


Ο δράστης είχε ανοίξει τη βαλβίδα της φιάλης, αφού ήταν έντονη η μυρωδιά του αερίου στο δωμάτιο. Στους αστυνομικούς είπε: «Την έδειρα. Ό,τι θέλω θα κάνω, γυναίκα είναι. Εσείς τι θέλετε μέσα στο σπίτι μου; Θα πεθάνετε όλοι».

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής και για πέντε ακόμη πλημμελήματα, τα οποία είναι: Κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν νεαρός άντρας εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και, υπό την απειλή όπλου, την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί, απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο έσπευσε και ειδικός της αστυνομίας, ο οποίος προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη, προτού εκείνος αιφνιδιαστεί από τις Αρχές και ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ των δύο και ο δράστης ξυλοκόπησε τη γυναίκα και στη συνέχεια, απειλούσε ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Αστυνομία και Πυροσβεστική έδωσαν εντολή στους γείτονες να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν παράθυρα και παντζούρια, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί έκρηξη.