Χειροπέδες σε 75χρονο ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής πέρασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έπειτα από καταγγελία 25χρονης γιατρού ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γιατρός εφημέρευε και εκείνος την κάλεσε στο γραφείο του με το πρόσχημα να συζητήσουν εργασιακά θέματα.

Όπως κατήγγειλε η 25χρονη, ο ιδιοκτήτης της κλινικής σηκώθηκε από το γραφείο του, κινήθηκε προς το μέρος της, της έπιασε το στήθος, ενώ ταυτόχρονα της κατέβασε τη μάσκα και τη φίλησε επίμονα στο στόμα.

Η νεαρή γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου και κατήγγειλε την επίθεση. Ο κλινικάρχης Κ.Κ., μία ώρα αργότερα, συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για πλημμέλημα, ο κλινικάρχης αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί δικάσιμος.

Η νεαρή γιατρός Σεμίνα Ψυχογιοπούλου προσελήφθη στην κλινική «Σινούρη» τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως είπε σε γνωστή ιστοσελίδα, θέλει να ακολουθήσει την ψυχιατρική και ξέροντας ότι η συγκεκριμένη κλινική είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, έστειλε το βιογραφικό της και άμεσα την προσέλαβαν.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως της επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο κλινικάρχης Κ.Κ. την κάλεσε στο γραφείο του για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορούσε την πανδημία.

Η νεαρή γιατρός εμφανίστηκε στο γραφείο του, χωρίς να υποψιαστεί αυτό που θα επακολουθούσε. Ο 75χρονος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με την καταγγελία της 25χρονης γιατρού, της επιτέθηκε σεξουαλικά. Κινήθηκε προς το μέρος της, της έπιασε το στήθος, της κατέβασε τη μάσκα και άρχισε να τη φιλάει.

«Μου έπιασε το στήθος και με έγλειφε στο στόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η νεαρή γιατρός κατάφερε να ξεφύγει. Κατέφυγε σε ένα διπλανό γραφείο, όπου μετά την αποχώρηση του προσωπικού διπλοκλειδώθηκε. Στη συνέχεια η νεαρή γιατρός κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, η Αστυνομία κατέφθασε στην κλινική και προσήγαγε τον κλινικάρχη.

Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία της, η γιατρός άρχισε να δέχεται μηνύματα στο κινητό της από εργαζόμενες που είχαν πέσει κι αυτές θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από το ίδιο άτομο: «Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνεις, εμείς δεν μπορούμε διότι θα χάσουμε τη δουλειά μας», «Δεν είσαι μόνο εσύ στην οποία τα έκανε. Γνωρίζω κι άλλο άτομο το οποίο κλείδωσε στο γραφείο», «Έχει ξαναγίνει σε φαρμακοποιό», «Έχω πάθει σοκ, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια εκεί μέσα» ήταν κάποια από αυτά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime