Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε σε ηλικία μόλις 14 ετών έκανε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Μαρία Παπάκου, καταγγέλλοντας τον τότε αρχιπροπονητή της Εθνικής Ομάδας.

Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, η πρώην αθλήτρια με διεθνείς διακρίσεις, καταγγέλλει πως ο συγκεκριμένος έκανε το ίδιο και σε άλλα κορίτσια, στις τρυφερές ηλικίες των 11 και 12 ετών και ότι παρόλο που γνώριζαν πρόσωπα που εμπλέκονται στον συγκεκριμένο χώρο, ποτέ κανείς δεν είπε ούτε λέξη για όσα φρικτά συνέβαιναν.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτησε «Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Και της λέω, τελικά το γνωρίζατε όλοι και δεν έκανε κανένας τίποτα; Προπονητής, Ομοσπονδία; Προπονήτρια;», ανέφερε αρχικά η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Μαρία Παπάκου.




«Από την καταγγελία της Μαρίας εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι πως οι φορείς γνωρίζουν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα δίπλα σε παιδιά», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου στο LIVE NEWS.

Συνεχείς παρενοχλήσεις

Ο προπονητής εξέφραζε συνεχώς όπως περιγράφει η αθλήτρια τα νοσηρά του πάθη.

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου, ερχόταν και μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα με φιλήσει, να φιλήσει τα χείλη μου που είναι πολύ όμορφα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μου έλεγε και δε θα το ξεχάσω ποτέ, ότι Μαρία αυτό που συμβαίνει θα το ξέρει μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός», αποκάλυψε η Μαρία Πάπακου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκμεταλλευόταν τα ταξίδια της εθνικής ομάδας για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Έπεσε πάνω μου, τριβόταν το κορμί του πάνω στο κορμί μου. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να γδύσει κι έμενα και πιάνει κάποια στιγμή το χέρι μου και το βάζει μέσα από το εσώρουχο του», συμπλήρωσε η πρώην αθλήτρια.

Με όλη της τη δύναμη η Μαρία Παπάκου προσπάθησε να ξεφύγει. «Άρχισα να φωνάζω, θυμάμαι ότι είχα πάθει σοκ, είχα πάθει πανικό, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, θυμάμαι το σώμα μου να τρέμει εσωτερικά. Φώναζα και θυμάμαι μου έλεγε «μη φωνάζεις, δεν πρέπει να μας ακούσουν, εγώ σε αγαπάω…», αποκάλυψε.

Κάποια στιγμή ο προπονητής σταμάτησε.

«Τελικά, οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα, η αλήθεια είναι ότι σταμάτησε, εκεί, μετά από λίγο. Συνειδητοποίησε, δεν ξέρω κι εγώ πώς να το περιγράψω για ποιο λόγο σταμάτησε. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στο σκοπό του.», κατέληξε η Μαρία Παπάκου.

Η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στις 12 Ιανουαρίου, ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo με κατηγορούμενο τον προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του.