Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας του θανάτου του 76χρονου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό.

Ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα και πλήθος κόσμου να χειροκροτεί και να φωνάζει «αθάνατος» και «άξιος», η σoρός του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά έφτασε στο Μεσολόγγι χθες, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ.

Το φέρετρο είναι τυλιγμένο με βελούδινο σκουρόχρωμο ύφασμα και απαγορεύεται να ανοιχτεί, καθώς πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.

Το όχημα με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής του μητροπολιτικού θρόνου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ακολούθησε τρισάγιο εντός της Μητρόπολης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του ιεράρχη θα τελεστεί σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη, κατόπιν δικής του επιθυμίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δε θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας 3/1, μετά από επιπλοκές του κοροναϊού.

Δείτε τις εικόνες του karvasaras.gr