Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απένειμε στον Ανάργυρο Δ. Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA.

Η διάκριση απονέμεται κάθε δύο χρόνια

Πρόκειται για τιμητική διάκριση, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο.

Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός, και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές. Με το εφετινό βραβείο αναγνωρίζεται η προσφορά ενός ανθρώπου, όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά πρωτίστως σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, όπως είναι η Μάνη.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Τον Ανάργυρο Μαριόλη είχε προλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον τιμήσει τοποθετώντας τον στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δεν ανήκε πολιτικά στον χώρο αυτό, καθώς στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε αριστερός. 

Η συστράτευσή του με τον πρωθυπουργό έγινε, όπως εξηγούσε ο ίδιος, επειδή έπειτα από μια μακρά περίοδο στείρου ανταγωνισμού και διχόνοιας «ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να άρει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολίτες».