Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας ενώ εστίασε στην πορεία των εμβολιασμών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως επιπλέον 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς υπάρχει σχετική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στο Open πως «θα γίνουν πάρα πολλά τεστ πριν πάνε σχολείο. Περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα, λόγω των πολλών τεστ που θα γίνουν». Είναι «δεδομένο ότι θα πιεστεί κάποια στιγμή το Σύστημα Υγείας», είπε.

Σε ερώτηση αν θα γίνει τρίτη δόση για τους κάτω των 18 ετών σημείωσε πως αυτό θα γίνει μόνο για όσους ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες με νοσήματα και δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Πάμε πολύ καλά, τον Δεκέμβριο έγιναν 3,3 εκατ εμβολιασμοί και στον ίδιο ρυθμό κινείται και ο Ιανουάριος. Στην ΕΕ άλλες χώρες ακολούθησαν τις δικές μας αποφάσεις, όπως το τρίμηνο στο μεσοδιάστημα με την ενισχυτική δόση. Στους άνω των 60, το 90% έχει κάνει την αναμνηστική δόση».

«Στους άνω των 60 πιάνουμε το στόχο. Έχουν κλειστεί πάνω από 200.000 ραντεβού», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και για τους άνω των 50 ετών.

Δείτε το σχετικό βίντεο