Κομβική για την περαιτέρω πορεία της λειτουργίας των σχολείων θεωρείται η αυριανή μέρα καθώς τα κρούσματα έως τώρα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές υπερβαίνουν τα 15.500 χωρίς ακόμη να υπάρχει συνολική αποτίμηση της σημερινής κατάστασης και χωρίς να έχουν καταγραφεί τα κρούσματα στα εσπερινά.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στα πανεπιστήμια ανά την επικράτεια ενώ ζητήματα δυσλειτουργίας καταγράφονται και στα δικαστήρια λόγω της σαρωτικής επέλασης της «Όμικρον».

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές θα κάνουν το δεύτερο self test το απόγευμα και το τρίτο, την Τετάρτη για την Πέμπτη.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι δεν διατίθενται δωρεάν self test από τα φαρμακεία τους, παρά μόνον επί πληρωμή όπως και τα rapid η τιμή των οποίων έχει πέσει και κάτω από τα 7 ευρώ λόγω του πολύ αυξημένου ενδιαφέροντος.

Τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν μεριμνήσει ώστε να δοθούν σε όλους τους δικαιούχους 5 self test, 3 για αυτήν και 2 για την επόμενη εβδομάδα.