Την έξοδο του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου από τις φυλακές αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που υπέβαλε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μίχος καταδικάστηκε τότε σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και οδηγήθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου στις φυλακές Δομοκού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

«Είναι καρκινοπαθής»

Τον Νίκο Μίχο ο οποίος δεν έδωσε το "παρών" στη δικαστική αίθουσα, εκπροσώπησε ο δικηγόρος του, Στέλιος Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ν. Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Είπε, επίσης, ότι ο Ν. Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία, δεν είναι ύποπτος φυγής και έχει εκτίσει (μαζι με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.