Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη αποφόρτισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρων, καθώς οι αυξανόμενες εισαγωγές περιστατικών κοροναϊού έχουν μπλοκάρει την λειτουργία του νοσηλευτηρίου.

Έτσι χθες μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, αποφασίστηκε η προώθηση ασθενών, που δεν νοσούν από κοροναϊό, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο "Ολύμπιον", καθώς υπάρχει σχετική σύμβαση.

Έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών, προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δεδομένου ότι συνολικά 6 κλινικές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για νοσηλείες covid , ενώ προετοιμάζεται και 7η κλινική, μιας και η συνεχής αύξηση κρουσμάτων στο νομό έχει το αντίκτυπό της και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.


Αύξηση στις νοσηλείες κοροναϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται με κοροναϊό 206 ασθενείς, όταν τις προηγούμενες ημέρες δεν ξεπερνούσαν τις 160 - 170, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 102 σε απλές κλίνες, 5 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 12 στην ΜΕΘ και 5 στην ΜΑΦ, ενώ στο "Αγ. Ανδρέας" 74 ασθενείς βρίσκονται σε απλές κλίνες και 8 δίνουν μάχη στη ΜΕΘ.


Χιλιάδες κρούσματα

Η μετάλλαξη όμικρον που έχει επικρατήσει και στην περιοχή της Αχαΐας έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 17, τα κρούσματα "άγγιξαν" τα 9.000.