Έντονες χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες προξένησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» στα ορεινά των περιοχών της Ξάνθης και της Θάσου.

Ειδικότερα, τόσο στο δήμο Μύκης όσο και στον δήμο Θάσου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά έπειτα από τις αποφάσεις των δημάρχων, καθώς υπήρχε δυσκολία μετακίνησης των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Την ίδια στιγμή, προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροφώτιση του νησιού, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών που οφείλονται στη χιονόπτωση.

Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Ξάνθης- Κομοτηνής -και στα δύο ρεύματα- λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή συνεχίζεται.

Όπως γνωστοποιούν τοπικά μέσα, η κίνηση στην ορεινή Ξάνθη γίνεται στα περισσότερα σημεία μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι θερμοκρασίες κινούνται κοντά στο μηδέν για την πόλη της Ξάνθης και κάτω από το μηδέν στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας.