Συγκινητικές στιγμές έζησε η κοινωνία στην ακριτική Ψέριμο, καθώς υλοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των λιγοστών κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Οι κάτοικοι της Ψερίμου με δάκρυα στα μάτια είδαν το μικρό σκάφος να φτάνει στο λιμάνι, ενώ οι παλαιότεροι αισθάνονται χαρούμενοι. Οι καμπάνες στο «παρασκήνιο» χτυπούσαν δυνατά.

Το σκουριασμένο λουκέτο του περιφερειακού ιατρείου λαδώθηκε και η πόρτα άνοιξε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του τοπικού μέσου KALYMNOS-NEWS.

pserimos1
pseri
pserr

Πλέον, στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού παρέχει τις υπηρεσίες του ο στρατιωτικός γιατρός Μενέλαος Σαμαράς, ο οποίος υπηρετεί στην 80 ΑΔΤΕ.

Το τηλεφωνικό «ευχαριστώ» Μητσοτάκη

Μάλιστα, σήμερα το πρωί έλαβε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο γραφικό λιμανάκι της Ψερίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί του, καθώς θέλησε να του ευχηθεί καλή αρχή και θητεία στο νησί. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε προσωπικά για τις υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στους κατοίκους της Ψερίμου.

Το αίτημα για την εγκατάσταση γιατρού στο νησί το είχαν θέσει στον πρωθυπουργό οι Δωδεκανήσιοι ακρίτες κατά την επίσκεψή του στην Ψέριμο. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα και σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, η ακριτική Ψέριμος έχει τον δικό της γιατρό.