Αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν σε λίγη ώρα οι 6 συλληφθέντες, από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΣΟΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικες πηγες, πρόκειται για έξι νεαρούς, εκ των οποίων οι τρεις έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Κρατική Ασφάλεια.

Στόχος των νεαρών φαίνεται να ήταν η λειτουργία και πάλι του χώρου που ήταν στέκι αναρχικών και είχε εκκενωθεί από τους αστυνομικούς πριν από περίπου δύο χρόνια, ο οποίος με απόφαση της πρυτανείας στη συνέχεια χτίστηκε.

Την Προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττική την ίδια ώρα που η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εγρήγορση για τυχόν ταραχες σε πανεπιστήμια.

Πολλοί είναι πάντως αυτοί που εκτιμούν ότι ομάδες κουκουλοφόρων ίσως θελήσουν να «απαντήσουν» στις διαδοχικές επιχειρήσεις των αστυνομικών, που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πήγες του υπουργείου Προστασιας του Πολίτη, τόνιζαν στο Iefimerida, ότι «η προτεραιότητα που είναι η ασφάλεια των φοιτητών και καθηγητών στα πανεπιστήμια φαίνεται πλέον με πράξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε προ των πυλών όσον αφορά την έναρξη της εκπαίδευσης, στις 17 Ιανουαρίου, των 400 αστυνομικων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.