Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν λίγες νεφώσεις.

Αραιή συννεφιά στις Κυκλάδες και κατά διαστήματα αυξημένη στην Κρήτη, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού και τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ανέφελος ουρανός νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να πέσει σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός, μάλιστα ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα, παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 6 με 9 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 12 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι έως 3 με 5 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο, θα πνέουν μέχρι 7 με 8 μποφόρ στα κεντρικό και νότιο κομμάτι μέχρι το μεσημέρι, και βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4 με 6 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με ήλιο. Ωστόσο παγετός θα δημιουργηθεί στις γύρω ορεινές περιοχές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 3 με 5 μποφόρ.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: