Ο κοροναϊός «σαρώνει» κι όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, δεν κάνει διακρίσεις. Έτσι, χτύπησε κι ένα 14χρονο παιδί, που δεν είχε εμβολιαστεί, και τελικά «έφυγε» στην Φθιώτιδα.

Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά ο πατέρας του. «Είχε τέσσερις ημέρες πυρετό και την Τρίτη άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, έχω οξυγόνο στο σπίτι, νεφελοποιητές και τα πάντα, εισπνεόμενες μάσκες, είχαμε χρόνια ολόκληρα αυτή την ιστορία, έπεσε το οξυγόνο», σημείωσε.

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποδεικνύεται, λοιπόν, πως ο φονικός ιός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Το 14χρονο παιδί όχι μόνο νόσησε αλλά μέσα σε λίγες μέρες έχασε τη ζωή του παρά τις προσπάθειες των γιατρών. «Ο φόβος του εμβολίου τους κράτησε ανεμβολίαστους», δήλωσε φίλος της οικογένειας.

«Η οικογένεια νοσούσε από κορωνοϊό εδώ και μία εβδομάδα το παιδάκι αυτό ήταν ένα παιδάκι με προβλήματα, ΑΜΕΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Πατέρας, μητέρα, το παιδί και άλλο ένα παιδάκι. Γενικά υπήρχε έτσι ένα ψιλοάγχος, κατά κάποιο τρόπο φόβος, δεν ήταν δηλαδή στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, καμία σχέση» ξεκαθάρισε φίλος της οικογένειας.

Σημειώνεται πως το 14χρονο αγόρι ΑΜΕΑ, νόσησε σοβαρά και νοσηλεύτηκε αρχικά στην Λαμία το πρωί της Τρίτης που μας πέρασε, όταν τα πράγματα χειροτέρεψαν, μεταφέρθηκε αυθημερόν στην Αθήνα και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Πήγαμε την Τρίτη κάτω σε δύο ημέρες έφυγε», επισήμανε ο πατέρας του 14χρονου.

 Όλη η Φθιώτιδα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένας νομός που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα με τη μετάλλαξη Δέλτα και ανάμεσα στα δεκάδες θύματα έχει και δύο 14χρονα παιδιά.

«Σαρώνει» η Όμικρον

Την ίδια ώρα, το φονικό της πρόσωπο δείχνει και η Όμικρον, με την χώρα μας να θρηνεί τους δύο πρώτους νεκρούς.

Πρώτο θύμα υπήρξε μία ασθενής που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» 77 ετών, ανεμβολίαστη με υποκείμενο νόσημα.

Δεν ήθελε να διασωληνωθεί κι «έφυγε»

Επίσης, «έχασε τη μάχη» ένας 66χρονος από τη Στυλίδα, ο οποίος παρότι είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας σε πολύ άσχημη κατάσταση, αρνούνταν πεισματικά να διασωληνωθεί.

Μάλιστα, είχε ετοιμαστεί να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά δεν δέχθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή.