Η αποκάλυψη του parapolitika.gr και του Παραπολιτικά 90,1 για την απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, στην Καισαριανή με θέμα για τη Δικαιοσύνη και στο βάθος τις διώξεις εναντίον Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικαστικών ενώσεων.

Στο ηχητικό απόσπασμα που αποκάλυψαν τα parapolitika.gr ο Παύλος Πολάκης ζητάει οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της ανακρίτριας την ημέρα της απολογίας Βαξεβάνη, επανέλαβε πως «τη δεύτερη φορά αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσλάβει δικαστές, προκειμένου να ανανεώσει το δικαστικό σώμα και να οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που είναι πάνω από 58 ετών.

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει σε ανακοίνωση της πως με αυτές τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρείται στοχοποίηση και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες επικρίσεις - αναφορές του βουλευτή Παύλου Πολάκη κατά δικαστικών λειτουργών, σχετικά με το χειρισμό συγκεκριμένης εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης, την "αναγγελία" ίδρυσης δεύτερης σχολής δικαστών και «γενναιόδωρου προγράμματος εθελουσίας εξόδου» ήδη υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών με ηλικιακά κριτήρια, παραβλέποντας θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τονίζει ότι, πέραν του ύφους και του περιεχομένου τους, με αυτές επιχειρείται στοχοποίηση και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία, παράλληλα δε δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις των δύο συντεταγμένων λειτουργιών, με περαιτέρω διακινδύνευση του κύρους αμφοτέρων.

Αντιπαρερχόμενοι αυτές με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και ικανότητές μας, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εφαρμόζουμε πιστά και ανυποχώρητα το νόμο και ενεργούμε κατά συνείδηση, όντες ανεξάρτητοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής μας».

Νωρίτερα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε επίσης καταδικάσει τις αναφορές του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών.

Στην ανακοίνωση της ανέφερε «οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητούν με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις. Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών.