olga_kefalogianni_syntrofos_ok
Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας: Έδωσαν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη - Μίλησαν για τη γνωριμία τους και τα δίδυμα μωρά τους

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν αλλά και στον σημαντικό ρόλο του Μίνου στην απόφαση της να μην παραιτηθεί από την προσπάθεια να γίνει μητέρα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας παραχώρησαν την πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ, το μεσημέρι της Κυριακής 16/1.

Η πολιτικός και ο στιχουργός μίλησαν για τη γνωριμία τους, τον γάμο και την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους που ήταν η γέννηση των μωρών τους, πριν τέσσερις μήνες.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν αλλά και στον σημαντικό ρόλο του Μίνου στην απόφαση της να μην παραιτηθεί από την προσπάθεια να γίνει μητέρα, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στις γυναίκες που θέλουν να νοιώσουν τη μητρότητα, να επιμένουν, για να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα.


Πώς έγινε η γνωριμία τους

«Ήμουν αυθόρμητη μαζί του γιατί είχα παρακολουθήσει το έργο του χωρίς να ξέρω τον ίδιο. Αυτό ήταν πριν από 4 χρόνια. Ήταν πού αστεία σκηνή με το που μου λέει εκείνος με τι ασχολείσαι εγώ μπλόκαρα ή ότι κρατάει πόζα και ξαναβρεθήκαμε έναν χρόνο μετά. Όταν τον είδα να έρχεται προς το μέρος μου είπα αν κάνει ότι δεν με ξέρει θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Αλλά ήταν φιλικός και κάπως έτσι έσπασε ο πάγος», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Μου λέει γνωρίζω τη μουσική σου σε έχω παρακολουθήσει κι εγώ όπως την είδα ένα κοριτσάκι. Και της λέω εσύ με τι ασχολείσαι και πάγωσε η παρέα. Η Όλγα δεν μου μίλησε το υπόλοιπο βράδυ και της είπαν ότι μην τον παρεξηγείς γιατί έλειπε 15 χρόνια. Ήξερα ότι υπήρχε μία υπουργός Κεφαλογιάννη αλλά πήγε το μυαλό μου ότι ήταν αυτή», αποκάλυψε ο γνωστός συνθέτης.

«Ο έρωτας δεν είναι κάτι που περνάει από την λογική σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια όταν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε οικογένεια και να ζήσουμε μαζί, αυτό αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων γιατί περάσαμε δύο χρόνια μαζί από τα οποία ήταν ο χρόνος της καραντίνας και θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε μαζί για όσο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Αυτά τα οποία ανακάλυψα τον καιρό που ήμασταν μαζί, είναι και αυτά τα οποία εξηγήσανε το πως ένιωσα όταν βρεθήκαμε μαζί για πρώτη φορά», πρόσθεσε.


Η εγκυμοσύνη και ο ερχομός των διδύμων

«Τα μωρά μας είναι τεσσάρων μηνών. Τα ονόματά τους δεν τα λέμε ακόμα, απλά μπορούμε να πούμε πως θα τηρήσουμε την παράδοση. Ο Μίνως και όλη η διάθεσή του, όχι απλώς να είμαστε μαζί, αλλά να μπορούμε να μοιραστούμε και με άλλους όλο αυτό που μας έδωσε, εννοώντας δύο παιδιά δικά μας.

Ήταν κάτι που το είχα προσπαθήσει και το είχα κλείσει σαν κεφάλαιο και είχα φτάσει σε μία ηλικία που είχα πει πως μάλλον δεν θα έχω και άλλο
περιθώριο. Επειδή είχα απογοητευτεί στο παρελθόν ήταν κάτι που δεν ήθελα να ξαναπροσπαθήσω. Χαίρομαι πάρα πολύ, θεωρώ τεράστια ευλογία ότι μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα στη ζωή», εξομολογήθηκε η γνωστή πολιτικός.

«Θεωρώ ότι ένας άντρας ξυπνάει ακόμα περισσότερο την επιθυμία αυτή. Δεν βρίσκω τη μητρότητα μόνο αποκομμένη ως κάτι που θέλει και το νιώθει ως μία δικιά της προσωπική ολοκλήρωση. Το βρίσκομαι ακόμα πιο σημαντικό όταν η μητρότητα έρχεται ως συμπλήρωμα μία σχέσης και μίας διάθεσης να είσαι με έναν άλλο άνθρωπο να κάνεις μαζί οικογένεια και να περάσεις τις αρχές και τις αξίες που είχες και εσύ ως παιδί στην δική σου οικογένεια.

«Όταν πήρα τα μωρά στα χέρια μου ήταν το συγκλονιστικότερο συναίσθημα που έχω νιώσει στη ζωή μου, δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα να προσθέτει: Εγώ ήμουν εκεί την ώρα που γεννούσε, ήμουν δίπλα της, είχα βάλει μουσικές. Είναι σαν θαύμα, αλλά την ώρα που βγαίνουν τα μωρά εκεί υποκλίνεσαι, είναι συγκλονιστικό. Είναι ό,τι μεγαλύτερο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος», τόνισε.
Προσωπικά | Ολ. Κεφαλογιάννη & Μ. Μάτσας

Ο Μίνως Μάτσας μιλά για το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την μητρότητα

Μίνως Μάτσας: Οι μουσικές μου πάντα γεννούσαν εικόνες

Μίνως Μάτσας: Όταν ήμουν 4 ετών φοβόμουν τον Μίκη Θεοδωράκη

Ολ.Κεφαλογιάννη: Έχω συναντήσει αντισυναδελφική συμπεριφορά στη Βουλή από άνδρες