Διαστάσεις...μυθιστορήματος με θρύλους και «κατάρες» τείνει να πάρει ο απόκοσμος θόρυβος που ακούγεται κάθε βράδυ, μετά τη 1.00 στην περιοχή των Μετεώρων, στον δήμο Παύλου Μελά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr, οι κάτοικοι της περιοχής στις οδούς Κηφισιάς, Ακροπόλεως, Παπαφλέσσα αλλά και ψηλότερα στο σημείο όπου είναι το υδραγωγείο της ΕΥΑΘ, εδώ και περίπου ένα μήνα ακούν έναν μυστηριώδη ήχο, αργά τη νύχτα, ο οποίος κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια σταματά για να επανέλθει την επόμενη ημέρα.

Όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής στο άνωθεν site, είναι ένας οξύς ήχος, επαλαμβανόμενος, χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα, και κάποιες φορές σε ορισμένα σημεία όπως στη διασταύρωση των οδών Κηφισιάς και Ακροπόλεως, αναφέρουν ότι παράλληλα τρέμει το έδαφος, γεγονός που προκαλεί τρόμο.

Ακόμη, αναφέρεται πως ο θόρυβος είναι εντονότερος στις διασταυρώσεις των οδών που υπάρχουν τα μαντεμένια καπάκια από το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ΕΥΑΘ, ενώ όπως λένε περνά και δίκτυο σωληνώσεων που ξεκινά από το υδραγωγείο και διοχετεύει το νερό στην περιοχή.

Στους δρόμους οι κάτοικοι των Μετεώρων

Ο μυστηριώδης αυτός θόρυβος ανησυχεί έντονα τους κατοίκους, όπου και βγαίνουν στο δρόμο για να εντοπίσουν την πηγή αυτού, φοβούμενοι φοβούμενοι για κάποιο γεωλογικό φαινόμενο που μπορεί να έχει χειρότερες επιπτώσεις.

Μια τέτοια νύχτα ήταν και της Δευτέρας 17/01, ξημερώματα Τρίτης 18/01, όπου οι περίοικοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να ακούσουν τους θορύβους, ωστόσο το φαινόμενο τουλάχιστον μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα παρατηρήθηκε, σύμφωνα με όσα ανάφεραν οι αυτήκοοι μάρτυρες, λίγο μετά τη 1.00 για λίγο στην περιοχή του Υδραγωγείου, χωρίς να έχει εκείνη την ώρα την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Το σημείο έγινε το επίκεντρο της προσοχής των κατοίκων, με δεκάδες πολίτες να προσέρχονται και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης για να ακούσουν τον περίεργο θόρυβο, με συνέπεια η αστυνομία να αναγκαστεί να κάνει συστάσεις έτσι ώστε να μην δημιουργούν επιπλέον φασαρία και όχληση στους περίοικους.