Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
thessaloniki_ok_8
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η εξήγηση για την προέλευση του ήχου - Μηχανισμός σε δεξαμενή τρόμαζε επί εβδομάδες τους κατοίκους

Οι νέοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα από πολυμελές συνεργείο της ΕΥΑΘ στη δεξαμενή της περιοχής

Λύθηκε το μυστήριο με την προέλευση του μυστήριοι και τρομακτικού ήχου που ανησύχησε για πάνω από 5 εβδομάδες τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα τους κατοίκους της περιοχής του δήμου Παύλου Μελά.

Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ, ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της.

«Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ μετέβη στον τόπο προκειμένου να ανιχνεύσει την πηγή του ήχου.

Οι νέοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα από πολυμελές συνεργείο της ΕΥΑΘ στη δεξαμενή της περιοχής. «Έχει αρκετές μέρες που μας απασχολεί το θέμα. Πρόκειται για έναν σπάνιο συνδυασμό μιας μικρής αριθμίας σε συνδιασμό με ένα φαινόμενο συντονισμού. Δηλαδή να συντονίζεται το νερό που τρέχει στον αγωγό με την ιδιοσυχνότητα του υλικού του σιδερένιου σωλήνα και έτσι να δημιουργείται αυτός ο ήχος», σημείωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης οι απαιτούμενες ρυθμίσεις και εκτιμάται ότι θα έχει διορθωθεί. «Επειδή το φαινόμενο παρατηρούνται μόνο τα βράδια, θα δούμε πως θα εξελιχθεί τις νυχτερινές ώρες από σήμερα», σημείωσε.