Σε νέες περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνει η εξαδέλφη του πρώην υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία εργάζεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατά την εφημερία της εκλάπησαν δύο φιαλίδια οπιούχου φαρμάκου και συγκεκριμένα πεθιδίνης.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με την καταγγελία, έλειπαν από το χώρο του χειρουργείου δύο αμπούλες πεθιδίνης, ενός ισχυρού αναισθητικού, που όμως προκαλεί εθισμό.

Η ΕΔΕ αφορά στην αναισθησιολόγο που είχε βάρδια εκείνη την ημέρα και η οποία είναι η Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η Νεκταρία Πολάκη έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, που κατέληξε μετά από μια απλή επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015. Πρωτόδικα έχει αθωωθεί, ενώ εκκρεμεί το Εφετείο που έχει προσδιοριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της αναισθησιολόγου εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής οπιούχων φαρμάκων από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Είχε συλληφθεί το 2015 να αφαιρεί σκευάσματα πεθιδίνης και πάλι από το ίδιο νοσοκομείο και τότε είχε ομολογήσει την κλοπή αναφέροντας ότι αυτά τα φάρμακα-ναρκωτικά τα χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τα επεισόδια οσφυαλγίας που αντιμετώπιζε από τον Δεκέμβριο του 2014, που οφείλονταν σε παλιότερο τραυματισμό της σε σοβαρό τροχαίο.

Τον Μάιο του 2016 η γιατρός κλήθηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών ΕΣΥ «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας».

Της επιβλήθηκε ποινή στέρησης ενός μισθού και επέστρεψε στη θέση της. Τον Δεκέμβριο του 2018 είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις της εν ώρα εφημερίας από συναδέλφους της, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους είχε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, η οποία αποδόθηκε από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου σε σοβαρή κρίση επιληψίας.

Από Πειθαρχικό είχε περάσει και για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, με την απόφαση να βγαίνει τον Μάιο του 2018 (2,5 χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού).

Σύμφωνα με το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια και στερήθηκε το μισθό της για 6 μήνες, ενώ για 2 χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης (αν είναι δηλαδή επιμελήτρια Α΄ δεν θα γίνει διευθύντρια ΕΣΥ!). Η Νεκταρία Πολάκη έχει ισχυριστεί ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 10 Ιανουαρίου 2022


σφ