Θεματοφυλακες_462
Ελλάδα

Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Έστειλαν «ιερή δήλωση»  ενεργοποίησης του άρθρου 120 του Συντάγματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Συνεχίζουν τη «δράση» τους οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Συγκεκριμένα, προκαταρκτική εξέταση για τη «δράση» τους, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας, κ. Αγορή Παπακώστα, μετά και την σχετική Εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο LamiaReport, τις προηγούμενες ημέρες, ομάδα 20-25 ατόμων είχε αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με Δικαστικό Επιμελητή υπόμνημα σχετικά με την καταγγελία-αναφορά που είχαν καταθέσει προ τριμήνου και στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, στην οποία περιγράφονται σωρεία διάπραξης βαρέων εγκλημάτων από βουλευτές-πολιτικούς. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία.

Πρόκειται για την λεγόμενη «ιερή δήλωση», που σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελεί βασική ενέργεια για την ενεργοποίηση του άρθρου 120 § 4 του Συντάγματος.

«Και μόνη η επίκληση από τους ίδιους του άρθρου 120 του Συντάγματος στην προσπάθεια να προσδώσουν «έρεισμα» και να εξωραΐσουν την απροκατάληπτη αξιόποινη συμπεριφορά τους συνιστά παραλογισμό και φυσικά δεν τους απαλλάσσει από καμιά ευθύνη, γιατί είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καταλυθεί με τη βία το Σύνταγμα της Ελλάδος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πλιώτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ζήτησε από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται αμέσως «…για περιστατικά παράνομης βίας και γενικά αξιόποινης δράσης που εκδηλώνεται από τουςθεματοφύλακες του Συντάγματος”, ή τους “ιεροδηλωσήτες” ή άλλους ομοϊδεάτες τους, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας τους και στη συνέχεια να απευθύνουν σαφείς και ειδικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια της “αστυνομικής” προανάκρισης και εν τέλει να παρεμβαίνουν άμεσα και δραστικά ώστε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στον ΚΠΔ ως προς την άμεση προσαγωγή των επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενων υπαιτίων αξιόποινων πράξεων, την κίνηση της ποινικής δίωξης, την εφαρμογή της διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ για τα πλημμελήματα και την παραγγελία ανάκρισης για τα κακουργήματα, υπό τις εκάστοτε βεβαίως νόμιμες προϋποθέσεις».