Πολικές θερμοκρασίες, πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις, λευκό σεντόνι απλωμένο παντού και σφοδρό ψύχος είναι οι εικόνες που επικρατούν με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» που δοκιμάζει ολόκληρη την Ελλάδα.
Ήδη, μετά την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να αποφεύγεται κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες.

Παράλληλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, έρχονται «χιονολαίλαπες» και «χιονοκαταιγίδες», ενώ ο χιονιάς προμηνύεται άκρως επικίνδυνος.

Την ίδια ώρα πολλά μέρη της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά και ιδιαιτέρως στις Κυκλάδες οι εικόνες μοιάζουν πρωτόγνωρες.

Εύβοια

Η πυκνή χιονόπτωση στα Κριεζά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε από νωρίς χθες το βράδυ ενώ το χιόνι σκέπασε τα πάντα ακόμη και τον επαρχιακό δρόμο Λεπούρων – Καρύστου.
Ευβοια_-_Ελπις

Νάξος

Όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου στη Νάξο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Χιόνια έπεσαν ακόμα και σε παραλιακούς οικισμούς με το θέαμα του χιονιού στρωμένο πάνω στην αμμουδιά να είναι μοναδικό.
Ναξος_-Ελπις_1
Ναξος_-Ελπις_2
Ναξος_-Ελπις_3
Ναξος_-Ελπις_4

Τήνος

Μία αλλόκοτη εμπειρία βίωσαν οι την Κυριακή το βράδυ οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π”. Ενώ βρισκόταν εν πλω, ανοιχτά της Άνδρου με προορισμό το νησί της Τήνου ξεκίνησαν να παίζουν χιονοπόλεμο! Κι όπως θα δείτε στο βίντεο, φαίνεται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα καθώς είδαν το κατάστρωμα του πλοίου να μετατρέπεται σε… χιονοδρομικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μύκονος

Το ίδιο λευκό σκηνικό και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με το χιόνι να έχει στρωθεί παντού.
Μυκονος_-_Ελπις

Άνδρος

Η Άνδρος χτυπήθηκε περισσότερο από όλα τα νησιά των Κυκλάδων από τον χιονιά. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας απαγορεύτηκε για προληπτικούς λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις περιοχές. Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αττική για τον εκχιονισμό των δρόμων.
Ανδρος_-_Ελπις

Κύθνος

Η Κύθνος υποδέχθηκε στην «Ελπίδα» και ντύθηκε «νύφη» φορώντας τα λευκά της.
Κυθνος_-_Ελπις

Σίκινος

Στα άσπρα και η Σίκινος που είδε χιόνια ύστερα από αρκετά χρόνια.
Σικινος_-_Ελπις