«Για τα καλά» έχει έρθει στη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία από το πρωί «σφυροκοπά» την Αττική, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που σημειώνεται στο Λεκανοπέδιο.

Ειδικότερα, η έντονη χιονόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους δρόμους στα βόρεια προάστια και η ΕΛ.ΑΣ. σταματάει την κυκλοφορία των οχημάτων όπου είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας στις 9:50 έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων σε:

  • ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO.
  • ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH.
  • ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.
  • ΣTHN ΛEΩΦOPO ΠAPNHΘOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY TEΛEΦEPIK KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.
  • ΣTHN OΔO ΔIONYΣOY AΠO TO YΨOΣ TOY 414 ΣNEN ΠPOΣ TON AΓ. ΠETPO. KAI
  • AΠAΓOPEYΣH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN ΦOPTHΓΩN ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN - ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON PEYMA ΠPOΣ ΘHBA.
Την ίδια στιγμή, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Η Τροχαία είναι σε επιφυλακή και συνεχώς κάνει νέες ενημερώσεις αναφορικά με την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, πού κλείνουν οι δρόμοι και πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.