Μετ΄εμποδίων πραγματοποιείται σήμερα η τηλεκπαίδευση σε αρκετά σχολεία της χώρας καθώς καθηγητές δήλωσαν αδυναμία να συνδεθούν με το δίκτυο, ή ενημέρωσαν τις διευθύνσεις των σχολείων ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να κάνουν μάθημα μέσω webex.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε στις σχολικές εγκαταστάσεις προκειμένου να κάνουν την τηλεκπαίδευση με τον τεχνικό εξοπλισμό που εκείνα διαθέτουν. Το ωρολόγιο πρόγραμμα αναδαμορφώθηκε και ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις αλλαγές στη διδασκαλία και τα κενά που προέκυψαν.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, αποφασίστηκε η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022. Επίσης δια ζώσης διδασκαλία δεν γίνεται στην Εύβοια, σε χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτρειας αλλά και σε χωριά του Δήμου Καρύστου, Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Χαλκιδέων.

Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν λειτουργούν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και του παγετού.

Παράλληλα με απόφαση του ο δήμαρχος Λαμιέων αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Στη Βοιωτία ήδη ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση σχετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους δήμους.