Δεν έχουν τέλος οι απίστευτες μαρτυρίες χιλιάδων πολιτών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς», ενώ την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι όσοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους.

Για κάποιους μάλιστα σε λίγες ώρες συμπληρώνεται ένα εικοσιτετράωρο εγκλωβισμού και μάλιστα δίχως τροφή, νερό και θέρμανση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200.

«Με την συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι πολίτες περιγράφουν στους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απίστευτες στιγμές, απόλυτο χάος και σκηνές που σοκάρουν.

Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν ή παραμένουν εγκλωβισμένες στην Αττική Οδό και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οδηγοί εγκλωβισμένοι έως και 20 ώρες στα οχήματά τους, με τα καύσιμα να έχουν τελειώσει.

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα!», λένε εξοργισμένοι. «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά». «Είναι αδιάφοροι, όχι ανίκανοι. Δεν υπάρχει ενημέρωση».

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Οργή και θυμός στα social media

Οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων ή συγγενών τους στo twitter συγκλονίζουν.