Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε «αρρυθμίες» και στην εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι τα ραντεβού της Δευτέρας ανεστάλησαν από τις 15:00 μ.μ. και έπειτα περιλαμβανομένης και της σημερινής ημέρας.

Η αναστολή αφορά στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας που επλήγησαν σφοδρότερα από την κακοκαιρία. Στους πολίτες, που είχαν κλείσει ραντεβού εστάλη και σχετικό SMS στο κινητό τηλέφωνο. Για τον νομό Αττικής, η αναστολή του ραντεβού και ο επαναπρογραμματισμός του αφορά περίπου 40.000 πολίτες. Να σημειωθεί ότι τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000.

Στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο αυτές ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 2.500. Έτσι, λοιπόν, οι πολίτες μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους εντός 48 ωρών, την ώρα που τους εξυπηρετεί.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Όσον αφορά στα εμβόλια για τα παιδιά, ήδη από την Κυριακή ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που είχαν προγραμματιστεί για το διήμερο 24-25 Ιανουαρίου και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27/1 και για την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»

Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Παράλληλα, πτώση καταγράφουν οι εμβολιασμοί από την αρχή του Ιανουαρίου, παρά τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία λόγω νόσησης από Covid-19 και του σταθερά υψηλού αριθμού των διασωληνωμένων. Η προειδοποίηση για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 1 Φεβρουαρίου 2022 για όσους ενήλικες δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση έως και επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, φαίνεται να μην αποδίδει.