Μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αναζητείται η ακριβής αιτία.

Μια πρώτη εκτίμηση για το τι συνέβη έχουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε ότι από χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ.

Δείτε τις εικόνες


Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν ότι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του «Γεννηματάς» ο 78χρονος

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γεννηματάς μεταφέρεται ο 78χρονος τραυματίας. Αρχικά διεκομίσθη στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου στο Χειρουργικό τμήμα των ΤΕΠ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα που φέρει στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.