Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών κατηγοριών για τον βιασμό 14χρονης μαθήτριάς του στο Κατηχητικό.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατά την απολογία του τα αδικήματα που του απαγγέλθηκαν, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κορίτσι επηρεάστηκε από τη σειρά «13 reasons why» για να τον καταγγείλει για βιασμό.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η 17χρονη χρησιμοποίησε αυτούσιες φράσεις από τη σειρά, όπως αυτή που αναφέρει η πρωταγωνίστρια «είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου».

Προς ενίσχυση, δε, της θέσης του, ότι δηλαδή δεν τέλεσε το αδίκημα του βιασμού, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε την ιατροδικαστική εξέταση και υποστήριξε πως, σύμφωνα με αυτήν, «ο παρθενικός υμένας είναι άθικτος».

Ο 37χρονος ιερέας έβαλε ακόμη και κατά του εντάλματος για τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως αυτό εκδόθηκε για αδικήματα που του απαγγέλθηκαν και τα οποία, κατά τη δικογραφία, ο ίδιος κατηγορείται ότι τέλεσε δύο χρόνια πριν! Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του οδηγήθηκε στις φυλακές.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατάθεσε στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ο 37χρονος ιερέας αναφέρει: «Η διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, καθηγήτρια, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου και ο ακαδημαϊκός υπότροφος κύριος Κάτσος, διαπίστωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο παρθενικός υμένας είναι άθικτος, δεν έχει διαρραγεί, και ειδικότερα, ότι “δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, οι οποίες να υποδηλώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας άσκηση σεξουαλικής βίας στην ανήλικη, καθώς οι ατελείς εντομές στον παρθενικό υμένα είναι δυνατόν να αφορούν και σε ανατομική παραλλαγή αυτού”. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ρήξη παρθενικού υμένα, γεγονός στο οποίο επανειλημμένως αναφέρεται μετά βεβαιότητας η καταγγέλλουσα ότι συνέβη».

Ο κατηγορούμενος ιερέας υποστήριξε επίσης πως για χρονικό διάστημα κατά το οποίο, βάσει της δικογραφίας, φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του αποδόθηκαν, ο ίδιος ήταν ασθενής και λάμβανε θεραπεία.

Στο μεταξύ, μία μέρα πριν την απολογία του, παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, διότι όπως αναφέρει εκείνος και το περιβάλλον του του απέκρυψαν στοιχεία, τη στιγμή που έρχονται στο φως νέες σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του. Την υπεράσπιση του ιερέα ανέλαβε η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα.

Η ερωμένη του παπά, babysitter των παιδιών του

Στο φως έρχεται μία νέα υπόθεση κακοποίησης, αφού ενήλικη -σήμερα- κοπέλα υποστηρίζει πως είχε σχέση με τον κληρικό από τα 15,5 χρόνια της. Σύμφωνα με την εκπομπή «T-Live», μετά την πρώτη καταγγελία, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο τον παπά για περίπου 20 ημέρες. Αυτό το χρονικό διάστημα, έβλεπαν ότι ο 37χρονος, όταν έφευγε η σύζυγος και τα παιδιά του, έμενε μόνος στο σπίτι με μια νεαρή κοπέλα την οποία επισκεπτόταν και στο δικό της διαμέρισμα. Η κοπέλα αυτή σήμερα είναι 18 ετών.

Οι Αρχές τη μετέφεραν στο Ανηλίκων, όπου και έδωσε κατάθεση, λέγοντας ότι ήταν ζευγάρι με τον κληρικό από τα 15,5 της χρόνια καθώς και ότι τον γνώρισε στο Κατηχητικό. Ο λόγος για τον οποίο επισκεπτόταν το σπίτι του 37χρονου ήταν γιατί δούλευε ως babysitter των παιδιών του, με τη νεαρή να δηλώνει πως ό,τι έγινε μεταξύ τους έγινε με τη συναίνεσή της.

Καταπέλτης ωστόσο εναντίον του ιερέα είναι η μητέρα του συγκεκριμένου κοριτσιού, η οποία δεν γνώριζε τίποτα και ενημερώθηκε από την Αστυνομία.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται. Έστειλα το παιδί μου στο Κατηχητικό και τώρα μαθαίνω ότι το κακοποιούσε σεξουαλικά» φέρεται να είπε στις Αρχές, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι η 18χρονη -σήμερα- κοπέλα πήγε χθες έξω από τα δικαστήρια και φώναζε ότι ο κληρικός είναι αθώος.

Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 26 Ιανουαρίου 2022