Ένας αστυνομικός της Ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είδε δύο ληστές να βγαίνουν από ένα σπίτι και καταδίωξε τον έναν από αυτούς, κατορθώνοντας να τον συλλάβει παρ' όλο που εκείνος τον απείλησε με μαχαίρι.

Ειδικότερα, το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι δυο Έλληνες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας σκούφους μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας από την ανασφάλιστη είσοδο και ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες με την απειλή μαχαιριού και τσεκουριού.

Τους υποχρέωσαν να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν, άρπαξαν επιπλέον δυο κινητά και τρεις τραπεζικές κάρτες και βγήκαν βιαστικά από το σπίτι.

Όμως, δε στάθηκαν τυχεροί, καθώς κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό που είχε ρεπό, ο οποίος ενημέρωσε την υπηρεσία και καταδίωξε τους δράστες.

Ο αστυνομικός κατάφερε τελικά να πιάσει τον έναν από τους δύο και να τον συλλάβει, παρά το γεγονός ότι ο ληστής τον απείλησε με μαχαίρι.

Αργότερα εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, απείθεια και απειλή κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.