Ζωντανά μέσω του κινητού του, παρακολουθούσε τους διαρρήκτες να παραβιάζουν την οικία, στο Πανόραμα ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν με την σύζυγο του στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διεξήχθη για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, όταν τρεις διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του στο Πανόραμα.

Ο κ. Αβαρλής είπε στο GRTimes: «Τους έβλεπα ζωντανά από το κινητό μου αφού υπήρξε ειδοποίηση από την εταιρία σεκιούριτι ότι έγινε παραβίαση», ενώ σχετικά με το περιστατικό είπε πως «ήταν τρεις μεγαλόσωμοι, φορώντας φουλ-φέις εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο από το παράθυρο και η πρώτη τους κίνηση ήταν να πάνε στη ντουλάπα, να ρίξουν τα ρούχα για να βρουν οτιδήποτε πολύτιμο».

«Βιασμός»

«Πρόκειται για βιασμό του οικογενειακού σου χώρου, να βλέπεις να σου κλέβουν το σπίτι και ενώ μπορείς να φωνάξεις για να ακουστείς από τα μεγάφωνα και να τρομάξουν οι διαρρήκτες, εσύ να μην έχεις τη δύναμη να κάνεις τίποτα», είπε χαρακτηριστικά

Σχετικά με το τι απέσπασαν τελικά σαν λεία, ο κ. Αβαρλής υποστήριξε πως «βρήκαν κάποια κοσμήματα και ρολόγια δικά μου και της συζύγου μου αλλά όχι κάτι πολύτιμο, ούτε κάποιο χρηματικό ποσό».