Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, ολοκληρώθηκε ο 8ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας. Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή των νικητών και των Μελών της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Ο Διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο σχολικό έτος 2020-2021, είχε θέμα τη ζωή και το έργο του Νέλσον Μαντέλα, και οι μαθητές κλήθηκαν να εμπνευστούν τα έργα τους από την εμβληματική φράση του Νέλσον Μαντέλα «Αν υπάρχουν όνειρα, τότε υπάρχουν και οι δρόμοι που οδηγούν στον στόχο τους».

Καλωσορίζοντας μαθητές, γονείς και τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής στη Διαδικτυακή Απονομή, η Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι μέσα από τον Διαγωνισμό δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και εμπνευστούν από το έργο του Νέλσον Μαντέλα, δημιουργώντας εικαστικά έναν κόσμο γεμάτο ελπίδα.

«Πιστεύω πολύ στην νέα γενιά! Στη δύναμη της ψυχής σας και στην ελπίδα που φέρνετε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είχα την μεγάλη τιμή να λάβω από τον ΟΗΕ το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα. Όταν έλαβα αυτό το βραβείο, ανέλαβα μαζί και μια δέσμευση: να περάσω τα μηνύματα του Νέλσον Μαντέλα στην νέα γενιά. Τα έργα και τα πρόσωπά σας με κάνουν να πιστεύω πως εσείς, ως εκπρόσωποι της νέας γενιάς, έχετε τη δύναμη, την θέληση και την ικανότητα να φτιάξετε έναν κόσμο όπως τον οραματίστηκε ο Μαντέλα! Μέσα από την καρδιά μου, θα ήθελα να σας εκφράσω, ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», για τη συμμετοχή σας, και τα θερμότερα συγχαρητήριά μου, για τη διάκρισή σας!», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.