Τα τρία άτομα έχουν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ανακρίνονται, για τη δολοφονία του 19χρονου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με το thestival.gr, η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφερε άμεσο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Η νεκρώσιμη ακολουθία του 19χρονου θα ψαλλεί αύριο  στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Τουλάχιστον 10 άτομα στην αιματηρή επίθεση

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Πώς έγινε το έγκλημα

Tο τραγικό συμβάν σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Θ. Γαζή, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στη βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.
5497827

Μαρτυρία-σοκ για τη δολοφονική επίθεση: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Μία γυναίκα άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 χθες το βράδυ, καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση στους τρεις νεαρούς οπαδούς.

Επιπλέον, ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, και προσθέτει πως «όλα έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Παράλληλα, μία ακόμη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είπε: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν "πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία" και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το MEGA, το αρχικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, από το οποίο προκλήθηκε η ακατάσχετη αιμορραγία, ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα τραύματα στο κεφάλι ήταν πολύ βαριά.


Μητσοτάκης – Εντολή να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίασή της

Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με βουλευτές της ΝΔ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου, Αλκιβιάδη Καμπανού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξυχνίαση του εγκλήματος.

Ζέρβας: «Μαύρη σελίδα για την πόλη»

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος» τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του, και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές, χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι, αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα -όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

Ο κ. Ζέρβας προτρέπει «κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα σε τέτοια φαινόμενα» και «όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, ένα τείχος προστασίας». «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι» καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

Τζιτζικώστας: «Φτάνει πια»

Με τη φράση «φτάνει πια» καταδικάζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου.

Τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζιτζικώστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει μια εικόνα με τα λόγια του θύματος, «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο».

Ποιος ήταν ο Αλκιβιάδης Καμπανός

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.