Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης και τοποθετήθηκε επί των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, τα οποία εστάλησαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την Ελβετία. Τα ίδια αποτελέσματα έφτασαν σήμερα στα χέρια της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Έδειξαν ότι βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης χαμηλό ποσοστό αλκοόλ ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ούτε φαρμακευτικές ουσίες.
«Τα αποτελέσματα όλα είναι αρνητικά σε ουσίες. Ακόμη και το αλκοόλ είναι ελάχιστο που είναι άνευ σημασίας» ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του 27χρονου κατηγορούμενου.

«Καθυστέρησε η λήψη του δείγματος»

Ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης αμφισβητεί το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων τονίζοντας ότι άργησε να ληφθεί το δείγμα. «Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

Άλλωστε, η πλευρά της Γεωργίας είχε εκφράσει εξ αρχής την αντίθεσή της στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη συλλογή του δείγματος, επισημαίνοντας, το θέμα της ώρας της δειγματοληψίας. Κι αυτό γιατί το χάπι του βιασμού μπορεί δύσκολα να ανιχνευτεί στο αίμα, πολύ περισσότερο αν έχουν περάσει έξι ώρες και στα ούρα δέκα.

Ο κ. Γαλέντερης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.
«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάλυση DNA που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της ενώ στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν είχε βρεθεί υλικό.

Η αρμόδια ανακρίτρια θα αξιολογήσει τα στοιχεία και την κατάθεση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη Γεωργία Μπίκα, μετά την καταγγελία της για βιασμό. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων, η 24χρονη πρόκειται να κληθεί εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε μετά την καταγγελία βιασμού από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Δεν έγινε εξέταση αίματος»

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η πλευρά της 24χρονης.
«Απ’ τις εξετάσεις δεν προέκυψαν κάποιες ουσίες αλλά κάποιοι μεταβολίτες αλκοόλης καθώς αφορούν τα ούρα και όχι το αίμα, γιατί αυτή η εξέταση δείχνει εάν έχει γίνει κατανάλωση και όχι η βαρύτητα, το πόσο αλκόολ. Το πρωτόκολλο ορίζει να ληφθεί δείγμα αίματος και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε. Η ουσία που περιγράφει την συμπτωματολογία της 24χρονης φεύγει από το αίμα στις 6 ώρες είναι πολύ γρήγορη η εξαφάνισή της από το αίμα. Το εάν έδωσαν στην 24χρονη το χάπι του βιασμού δεν φαίνεται πλέον στο αίμα», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

«Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει επανεξέταση ακόμα και από τρίχες με εύρος 4-6 εβδομάδων προκειμένου να φανεί εάν έχει μείνει κάποιο κατάλοιπο από την ουσία που χρησιμοποιήθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο