Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας με την ιδιότητα του συνηγόρου και των άλλων δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που συγκλονίζει τη χώρα.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου.

«Ανεπισήμως γνωρίζω ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία όσον αφορά τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια και τα οποία τα δικαστήρια υπολογίζουν», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ». Όπως είπε «πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα ανεξάρτητα αν κάποιος από αυτούς μαχαίρωσε ή χτύπησε στο κεφάλι το θύμα ή αν μαχαίρωσε τους άλλους δύο ή τους χτύπησε. Τα αδικήματα που θα αντιμετωπίσουν όλοι μόλις εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση και ευελπιστούμε ότι θα εξιχνιαστεί, γιατί αλλιώς θα είναι ήττα της αστυνομίας, είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου «οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες, τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους “σέβονται” οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών».

Υπήρχε δόλος στην ανθρωποκτονία

Κατήγγειλε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, «υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί αυτός ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τα χτυπήματα στο κεφάλι και τους τραυματισμούς των άλλων δύο, να φύγουν αμέσως όλοι αστραπιαία δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος για την ανθρωποκτονία δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και από 15χρόνια για κάθε ανθρωποκτονίας για όλους».

Με τη βία εγκαθιδρύουν την εξουσία τους

Απαντώντας στο ποιοι ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι των δραστών και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η αιτία βρίσκεται στον κώδικα αξιών που υπάρχει στα γήπεδα.

«Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Όσο σοβαρότερα εγκλήματα κάνεις, ακόμα και μείνεις ένα χρονικό διάστημα στις φυλακές, με την έξοδο ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος τους στα γήπεδα, αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει αποκτήσει ένα είδος σεβασμού που είναι αδιανόητο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», κατήγγειλε.

«Το έχω καταγγείλει και στην Λάρισα», επισήμανε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τη δράση των χούλιγκαν στην Θεσσαλική πόλη, επαναλαμβάνοντας ότι πίσω από τη δράση ορισμένων οπαδών κρύβεται η διακίνηση ναρκωτικών. «Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες», πρόσθεσε.

Και όπως τόνισε οι χούλιγκαν αυτοί, «έτσι διαδίδουν το καθεστώς τρομοκρατία τους».

Δείτε το σχετικό βίντεο