Ένας σκληρός χούλιγκαν, που έφτασε να είναι προφυλακισμένος για φόνο. Είναι ο 23χρόνος που βρίσκεται προφυλακισμένος για τον φόνο του Άλκη.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1999 και πήγε σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μπαρ στα Λαδάδικα.

 Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, εκτός από την κατηγορία για τον φόνο του Άλκη, ήταν ένας πολύ σκληρός χούλιγκαν με συμμετοχή και σε άλλα αιματηρά επεισόδια.

 «Το παρελθόν του είναι βαρύ», αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», με αποκλειστικές πληροφορίες του.

 Την ίδια ώρα στην γειτονιά του 23χρονου επικρατεί απόλυτη ησυχία. Στο Πανόραμα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τις εξελίξεις, κανείς δεν φανταζόταν, θα πουν, πως είναι ο γείτονάς τους που τώρα βλέπουν στα δικαστήρια.

 Η καθημερινότητα του συνηθισμένη, λένε. Δούλευε σε μπαρ στα Λαδάδικα, οι γονείς του άνθρωποι εργατικοί σημειώνουν οι γείτονες.

 «Χτες που είδαμε τις φωτογραφίες στις ειδήσεις πραγματικά σοκαριστήκαμε, αφού λέμε δεν γίνεται, κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει. Γύρω στις δύο παρά κάτι είχε, με πολιτικά ήταν όμως για αυτό και δεν κατάλαβα. Μετά είδα και την ανάρτηση στα μέσα μαζικής δικτύωσης. Η μητέρα του, από όσο γνωρίζω, δουλεύει ως καθαρίστρια σε σπίτια και ο πατέρας του, τώρα ακριβώς δεν ξέρω να σας πω, με κήπους ξέρω ότι ασχολείται ο άνθρωπος. Ποτέ δεν δώσανε δικαίωμα, δεν ακούστηκαν ποτέ δεν μαλώνανε ποτέ. Και τα ελληνικά που μιλάνε είναι όπως μιλάμε εγώ και εσείς», δήλωσε γειτόνισσα του 23χρονου.

 Οι αστυνομικοί ψάχνουν να δουν εάν ο άνθρωπος που είχε το πρόσωπο του ήσυχου παιδιού είναι ο πρωταγωνιστής και στα τρομερά επεισόδια που είχαν συγκλονίσει την χώρα, στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον Βόλο, τον Μάιο του 2017.

 «Δεν έχει λόγια. Τον είδα χτες που έφευγε με τις χειροπέδες και τρελάθηκα. Μία καλημέρα είχα με τους ανθρώπους, ειδικά με τον πατέρα του, ο οποίος κάνει τα πάντα, και αυτοκινητάκι του πήρε. Κρίμα το παιδί που έφυγε και έκλεισε το σπίτι και έκλεισε και ένα δεύτερο σπίτι. Όπως και να το κάνουμε, γιατί ο πατέρας του από την νύχτα σε νύχτα δούλευε, για να μην τους λείψει τίποτα. Ήταν υπόδειγμα πατέρα. Έχει μία αδελφή, που είναι και πρωταθλήτρια», είπε γειτόνισσα του 23χρονου. 

 Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα, η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα να μάθει και ο Άλκης ζητάει δικαίωση.