Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι μέρες περνούν και για την ώρα έχει συλληφθεί μόνο ο 23χρονος για τη δολοφονία.

Μετά τα πρώτα 24ωρα που δεν έλεγε το παραμικρό στους αστυνομικούς, αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες να τα «γυρνάει» και να παραδέχεται πως ήταν στο σημείο του εγκλήματος. Αρνείται όμως ότι σκότωσε τον φοιτητή και επαναλαμβάνει τις τελευταίες ώρες πως δεν κρατούσε όπλο. Πιθανότατα σε αυτή την αλλαγή στάσης, έπαιξαν ρόλο τα στοιχεία της αστυνομίας, που «δένουν» την παρουσία του, στο επίμαχο στενό της Χαριλάου.

Τα πάντα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, με τους αστυνομικούς που «τρέχουν» τις έρευνες, να είναι πεπεισμένοι πως όλοι όσοι πήραν μέρος στη φονική επίθεση θα συλληφθούν, όπως ο 23χρονος. Εκείνος που φέρεται να αλλάζει στάση και ενώ αρχικά δεν έλεγε το παραμικρό στις Αρχές, τώρα παραδέχεται ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας, αλλά αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Οpen, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε καν σε φυσική επαφή με τα θύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης.

Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση. Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται να έχει θελήσει να δει από κοντά τον 23χρονο, που κρατείται, είναι η μητέρα του. Όμως λόγω και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας του κορονοϊού κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό και έτσι οι δυο τους έχουν επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά.