Οι συλλήψεις για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και οι νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα και το «τάγμα θανάτου» που το προκάλεσε ξετυλίγουν ακόμα περισσότερο το κουβάρι της τραγωδίας.

Μία εβδομάδα μετά τη φονική επίθεση στη Χαριλάου και το βίντεο ντοκουμέντο με τα τελευταία χτυπήματα και τη διαφυγή των δραστών, συνολικά 9 άτομα βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και άλλα δύο που χαρακτηρίζονται ως ύποπτα καταζητούνται, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

 Μετά τον 23χρονο χούλιγκαν που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες χθες σε άλλους 8, ηλικίας από 19 έως 23 ετών, για συμμετοχή στη φονική επίθεση. Όλοι τους είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας στο πρόσφατο παρελθόν, με τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος να καίνε τους περισσότερους. Κάποιοι ήταν υπεύθυνοι σε συνδέσμους του δικεφάλου του Βορρά και όπως φαίνεται είχαν αναλάβει τη στρατολόγηση μελών για να υλοποιούνται τα σκοτεινά τους σχέδια.

 Μετά από μία εβδομάδα κρυφτού κι σιωπής, οι κατηγορούμενοι υποδεικνύουν ως δράστη του φονικού έναν 21χρονο Έλληνα  που συνελήφθη χθες. Υποστηρίζουν πως στο βίντεο ήταν εκείνος που κρατούσε το αυτοσχέδιο δρεπάνι και χτυπούσε εδώ τους τρεις φίλους, με τον άτυχο Άλκη να υποκύπτει στα τραύματά του. Κατηγορίες που ο ίδιος για την ώρα αρνείται και κινείται στη γραμμή των υπολοίπων. Ότι δηλαδή βρισκόταν στο σημείο, αλλά δεν πήρε μέρος στην επίθεση.

 Ο νεαρός που υποδεικνύεται από τους υπόλοιπους  ως ο δολοφόνος του Άλκη, δεν είναι σεσημασμένος και έτσι δεν υπάρχουν τα δικά του αποτυπώματα στο σύστημα της αστυνομίας. Για την ώρα φέρεται να αρνείται τα όσα του αποδίδονται με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, να περιμένουν την εξέταση των δικών του αποτυπωμάτων, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στα όπλα του εγκλήματος.

 Στους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς οι οχτώ που συνελήφθησαν χθες, έχουν ανεβάσει φωτογραφίες, στα οποία φαίνονται και τα τατουάζ που είχαν κάνει. Στις περισσότερες τους βλέπουμε με μαύρα ρούχα χειμώνα – καλοκαίρι, με άλλους να έχουν σηκώσει selfie που έβγαλαν κι άλλους εικόνες ακόμα και από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εδώ σε ένα από τα προφίλ, βλέπουμε αυτό που ήθελαν να πετύχουν μέσα από τις επιθέσεις. Να δείξουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θεσσαλονίκη.

 «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ουτοπία. Μία διαρκής ανταρσία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ»,γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του,ένας εκ των κατηγορουμένων.

 Όλοι όπως διαπίστωσε η αστυνομία, μετά τη δολοφονία του Άλκη και τους τραυματισμούς των δύο φίλων του, βρήκαν καταφύγια σε στενά φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα. Με την ελπίδα,να περάσει ο χρόνος και τα όσα έγιναν να ξεχαστούν. Κάτι που αυτή τη φορά δεν έγινε. Οι τρεις από τους οχτώ που συνελήφθησαν χθες, εντοπίστηκαν στο ίδιο σπίτι και οι υπόλοιποι στα δικά τους.

 Οι αστυνομικοί ανέλυσαν και αξιοποίησαν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, τις τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση και έφτασαν στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν, από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος και στα όπλα που άφησαν πίσω, όταν άρχισαν να τρέχουν, για να φύγουν από την περιοχή.

 Το μαύρο αυτοκίνητο που έστριψε δεξιά και μπήκε παράνομα σε μονόδρομο, φέρεται να οδηγούσε ένας 20χρονος Έλληνας που μάλιστα έπαιζε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί. Το μεσημέρι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έφτασαν στα δικαστήρια της πόλης, για να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία.

 To μεσημέρι έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκε η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους συνδέσμους, αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ, με εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

 Για τα δύο άτομα από το τάγμα των 11 που για την ώρα δεν έχουν συλληφθεί, αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

 Ο ένας φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία κι να προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του.

 Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, οι αστυνομικοί έχουν μαρτυρίες από εμπλεκόμενους στην αιματηρή επίθεση. Φαίνεται να μην υπήρξε μεγάλος προσχεδιασμός μεταξύ των οργανωμένων οπαδών,αλλά να επρόκειτο για μια απόφαση λίγες ώρες πριν την δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

 «Είκοσι  με τριάντα ,αντίστοιχες, επιθέσεις είχαν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο στη Θεσσαλονίκη»,συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.