Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασαν ο πατέρας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και οι δύο φίλοι του που δέχτηκαν επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Ειδικότερα, θα περάσουν το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλαου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν θα προχωρήσει κανείς σε κατάθεση, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δηλώνει σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και θα ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο για τα οποία έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης, καθώς ένας φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία πριν την έκδοση των ενταλμάτων.

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία» είπε από την πλευρά της η μητέρα του. Ο κ. Καμπανός κάλεσε τους οπαδούς των ομάδων να δείξουν αυτοσυγκράτηση, και «να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο», ενώ αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε για αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είπε πως είναι στα δικά τους χέρια αυτή η απόφαση.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη σημείωσε πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.