Στην ανάγκη να συνεχίσουν τα μέτρα προστασίας ως έχουν καταλήγουν σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής που συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των μέτρων.

Πληροφορίες μάλιστα που επικαλείται το newsit.gr, αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται να μην γίνει… καμία χαλάρωση μέτρων, τουλάχιστον όχι ακόμα.

 Έτσι, με βάση την εισήγηση αυτή, δεν αναμένεται να δούμε καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δεν θα δούμε να χαλαρώνουν τα μέτρα ούτε στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αποφάσισαν να συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στην εστίαση, αλλά αποφάσισαν την χαλάρωση ενός μέτρου, αυτού με τον αριθμό ατόμων στα τραπέζια. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν από 6, να επιτρέπεται πλέον να μπορούν να κάθονται οκτώ άτομα μαζί.

 Τι θα γίνει με τις Απόκριες και το Πάσχα

Μπορεί να μην συζητήθηκε το θέμα των Αποκριών και του Πάσχα στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών λόγω του ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα απαραίτητα δεδομένα, ωστόσο καθώς οι ειδικοί κινούνται προς την κατεύθυνση της πλήρης άρσης των μέτρων με ορίζοντα το Πάσχα, πιο πιθανό φαντάζει το εξής σενάριο: Να θυσιαστούν οι Απόκριες για να σώσουμε το Πάσχα.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί και στην Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή τάση για πλήρη άρση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο για να αρθούν και τα τελευταία μέτρα με ασφάλεια, μέχρι το Πάσχα.

 Η λογική πίσω από αυτή την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Ευρώπη είναι ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην προ πανδημίας καθημερινότητά τους ενώ σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους, δεδομένου ότι υπάρχει δωρεάν διαθέσιμο εμβόλιο για όλους, θα είναι προσωπική τους επιλογή, από τη στιγμή που δεν το κάνουν, να ζήσουν με περιορισμούς.

  Σε ό,τι αφορά στις Απόκριες, όλα δείχνουν ότι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δεν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι συνωστισμοί που συνεπάγονται τα καρναβάλια, είναι επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.