O εντολέας του δεν ήταν αυτός που δολοφόνησε τον Άλκη, υποστήριξε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του 19χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος σημειώνοντας ότι «αυτό είναι ξεκάθαρο με την έννοια ότι αυτό προκύπτει κι από την αστυνομική έρευνα, από τα αντικειμενικά δηλαδή ευρήματα της αστυνομικής έρευνας».

«Οι απολογίες συνεχίζονται και σήμερα νομίζω θα συνεχιστούν κι αύριο ολοκληρώνονται», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του πελάτη του ότι δεν ήταν αυτός που δολοφόνησε τον Άλκη, ισχυρίστηκε: «Αυτό νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο με την έννοια ότι αυτό προκύπτει κι από την αστυνομική έρευνα, από τα αντικειμενικά δηλαδή ευρήματα της αστυνομικής έρευνας. Έχουν ταυτοποιηθεί κάποια πρόσωπα τα οποία μάλιστα έχουν αποδεχτεί και τον συγκεκριμένο ρόλο αλλά δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία».

«Ήταν στην ομάδα των παιδιών που πήγαν να κάνουν μια επίθεση, ένα ακόμη οπαδικό επεισόδιο. Δυστυχώς αυτή η βία έχει πάει και στις γειτονιές. Την προηγούμενη μέρα είχε γίνει επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων, που δεν είναι βεβαίως κοντά σε κανένα γήπεδο, και πριν από τρεις μήνες ένας από τους εμπλεκομένους είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και κινδύνεψε να χάσει το μάτι του. Θέλω να πω δηλαδή ότι δυστυχώς αυτα τα υπόδικα επεισόδια πλέον έχουν πάει στις γειτονιές, έχουν ξεφύγει δηλαδή από το στενό πλαίσιο το ποδοσφαιρικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο εντολέας μου λέει ότι ''όταν εγώ αντιλήφτηκα ένα σφοδρό επεισόδιο, μια σφοδρή συμπλοκή σταμάτησα στο αυτοκίνητο μου και δεν κινήθηκα προς τα εκεί''. Αυτό ακριβώς είπε. Δυστυχώς όμως αντιλαμβάνεστε ότι σε ένα βίαιο επεισόδιο δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει δηλαδή ένα κουμπί που λέμε μέχρι εκεί σταματάμε και μετά συνεχίζουμε, δυστυχώς», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας, ο κ. Σιμόπουλος απάντησε: «Η Αστυνομία μπορεί να επιληφθεί, η Αστυνομία δεν τα βλέπει όλα, δεν μπορεί να τα δει όλα και αντικειμενικά δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

ΔΗΜ: Δεν τα μαθαίνει;

«Αυτό είναι το ζήτημα ότι και μεταξύ των οπαδών των αντιπάλων ομάδων υπάρχει μια κακώς εννοούμενη ομερτά. Δηλαδή όταν δέχεται ένας οπαδός επίθεση δεν καταγγέλλει αυτό το γεγονός ως γεγονός οπαδικής βίας, Δυστυχώς έτσι γίνεται», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την απολογία του πελάτη του, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Στην απολογία του και βεβαίως και προφορικά στις αστυνομικές αρχές αλλά και στην απολογία του ενώπιον της κας Ανακριτρίας η οποία ήταν μια ειλικρινής ομολογία με την έννοια ότι ήταν σε πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, έδωσε πλήρεις εξηγήσεις για πρόσωπα και πράγματα σε σχέση με αυτά που αντιλήφθηκε στο συγκεκριμένο χώρο».

Αναφορικά με τις αιχμές σε βάρος του από τον κ. Κούγια, δήλωσε: «Αυτά έχουν ξεπεραστεί πλέον από τα γεγονότα».

Ερωτηθείς αν θα συμφωνούσε με το αίτημα του κ. Κούγια η δίκη να γίνει εκτός Θεσσαλονίκης, απάντησε: «Κατ’ αρχάς αυτό δεν είναι θέμα συνεννόησης των διαδίκων των δικηγορών, αυτό είναι θέμα της Εισαγγελίας Εφετών της Θεσσαλονίκης η οποία αποφασίζει που θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη δίκη. Με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας η συγκεκριμένη δίκη μπορεί να γίνει σε κάποιο Πρωτοδικείο της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στις περιφερειακές πόλεις».

ΔΗΜ: Εσείς αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο να εκφοβιστούν οι ένορκοι ή να απειληθούν

«Αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Και επειδή μιλούμε για απειλές να μην σας αναφέρω εγώ τι απειλές δέχτηκα ειδικά στο διάστημα που ο μόνος ταυτοποιημένος δράστης ήταν ο εντολέας μου. Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτά τα πράγματα, σε αυτή τη ρητορική, ''δέχτηκα απειλές ή δε δέχτηκα απειλές''. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη της θέσης την οποία έχει επιλέξει να υπηρετήσει», συμπλήρωσε.

ΔΗΜ: Όταν υπάρχουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ που μπαίνουν στο γήπεδο με πιστόλια δεν δίνουν κακό παράδειγμα ;

«Τα παραδείγματα τα κακά ή τα καλά δίνονται με πάρα πολλές συμπεριφορές. Εγώ δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο παράδειγμα που είπατε το οποίο θα κριθεί ενώπιων των αρμοδίων δικαστικών αρχών, άλλωστε ο συγκεκριμένος παράγοντας τον οποίο αναφέρετε πρώτος ο ίδιος συναισθανόμενος αυτό το οποίο έκανε αυτοπεριορίστηκε θέτοντας τον εαυτό του, αυτοαποκλείοντας τον εαυτό του από το γήπεδο. Εννοείται ότι πρέπει να αποφεύγονται αλλά εγώ θα έλεγα κάτι ευρύτερο, εγώ θα έλεγα ότι γενικά αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία και ελπίζω η κυβερνηση να το αντιληφτεί, να βάλει τέρμα σε αυτό το φαινόμενο της οπαδικής βίας. Εάν δεν αδράξει την ευκαιρία μέσα από την τραγωδία και την επόμενη χρονιά και την μεθεπομένη θα έχουμε πάλι τα ίδια είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα», δληλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ποιες κατηγορίες πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει ο εντολέας του, σημείωσε: «Σήμερα που μιλούμε υπάρχει μια ποινική δίωξη και μια κατηγορία σε όλους ως συναυτουργοί στην ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου Άλκη και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας δυο άλλων παιδιών που τραυματίστηκαν από το επεισόδιο παράλληλα με αλλά πλημμελήματα οπαδικής βίας, συμπλοκή κτλ. Τώρα το πως θα διαμορφωθεί τελικώς η κατηγορία αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι τελειωτικά θα αποκρυσταλλωθεί».

ΔΗΜ: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως υποθέτω

«Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως προφανώς αυτό όμως και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός ή εάν γνώριζε κι αποδέχτηκε αυτό το γεγονός ο καθένας απ’ αυτούς που συμμετείχε ή δεν συμμετείχε στη συμπλοκή, αυτό νομίζω ότι τελειωτικά μόνο το δικαστήριο θα το προσδιορίσει», διαμήνυσε κλείνοντας.