Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο 20χρονος Αλβανός, που συνελήφθη χθες το βράδυ από τις ελληνικές αρχές, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δεν χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα.

Απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα αναμένεται να δοθούν τη Δευτέρα με τις απολογίες για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, μετά την παράδοση του 20χρονου αλβανικής καταγωγής στην Αστυνομία, αναμένεται να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.

Λίγο πριν την απολογία του 20χρονου ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε στο Mega ότι: «Ο εντολέας του είδε ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι, θα τους κατονομάσει και θα έχει συνεπή στάση».

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου σημείωσε τα εξής: «Εδώ και τρεις ώρες ήμουν στο αστυνομικό μέγαρο και μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα».

«Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες. Η τροπή που πήρε το περιστατικό είναι αδικαιολόγητο. Ο ίδιος είναι συντετριμμένος και με ρώταγε εάν μετέφερα τα συλληπητήριά του στους γονείς του Άλκη», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο 20χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. «Ήμουν στο αυτοκίνητο, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο, δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Απλώς καταδίωξα κάποια άτομα», μετέφερε για τον ίδιο ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος παραδόθηκε αρχικά χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, μεταφέρθηκε περίπου τα μεσάνυχτα από την Κρυσταλλοπηγή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι: «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ».

«Έχω μετανιώσει για ό,τι έγινε - Φοβάμαι, θα τα πω όλα στον ανακριτή»

Τον φόβο του για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε, λίγο πριν παραδοθεί στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Παράλληλα, έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, λέγοντας πως έχει μετανιώσει.

O 20χρονος ακόμη, είπε πως έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Για την απόφασή του να διαφύγει στην Αλβανία, είπε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα από φαση μόνος μου».

«Ζω μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όχι για εμένα. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή», φέρεται να είπε ανέφερε.

Για τον ρόλο του στην επίθεση και αν μαχαίρωσε τον Άλκη, φέρεται να ανέφερε: «Θα το πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», ενώ απευθύνθηκε και στους γονείς του Άλκη: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Τελός, ζήτησε από τη δική του οικογένεια «να σταθούν δυνατοί». «Τους έχω φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε εγώ ούτε εκείνοι θέλαμε να βρεθώ σε αυτή τη θέση», τόνισε.